Eerste lam bij Stad & Natuur geboren op De Beestenbende

De jaarlijkse ‘babyboom’ bij Stad & Natuur is dinsdag gestart met de geboorte van het eerste lam van dit jaar! Het ramlam is geboren bij Kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten. Moeder en zoon zijn gezond. Kom jij ze binnenkort bezoeken?

Het lammetje is een brilschaap, natuurlijk te herkennen aan zijn zwarte bril. Dit is zwarte pigmentatie rond zijn ogen. Ook zijn lange hangoren vallen op, ook deze zijn voor een groot deel zwart. Het brilschaap is afkomstig uit de bergstreken van Oostenrijk en het zuiden van Duitsland. De oorsprong van het ras zou in Karinthië liggen, vandaar dat de streeknaam Kärntner vaak wordt toegevoegd aan de naam.

Op Kinderboerderij de Beestenbende en Kinderboerderij Den Uylpark verwachten we binnenkort meer lammeren. Hierdoor kan het voorkomen dat de stal soms gesloten is voor het publiek. Tijdens en tot twee dagen na de bevalling krijgen de ooi en haar lam(meren) rustig de tijd om weer aan te sterken en elkaar te leren kennen. Daarna zijn jullie natuurlijk van harte welkom om de nieuwe bewoners van de kinderboerderijen te bezoeken!

Wil jij het eerste lammetje komen bewonderen? Dan kun je tijdens openingstijden van de kinderboerderij naar binnen. De Beestenbende is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00-16.30 uur en in het weekend van 14.00-16.30 uur. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe inwoners van de kinderboerderijen? Volg ons op Facebook www.facebook.com/stadennatuur! Ook beide kinderboerderijen hebben een eigen facebookpagina. Kinderboerderij de Beestenbende is gelegen aan de M.J. Granpré Molièrestraat 1 in Almere Buiten.