Dierensoap en lente-activiteiten tijdens heropening

Zondag 17 mei is er een heuse ‘animal soap’ op Kinderboerderij de Beestenbende! Zo wil Stad & Natuur de heropening van de Kinderboerderij vieren na een ingrijpende opknapbeurt deze winter. Nu het lente is worden ook de schapen geschoren en de pony’s bekapt.

Er is flink gesnoeid in de bomen en de struiken, het hekwerk is vervangen, er zijn nieuwe picknicktafels gekomen en veel dierenverblijven opgeknapt of vervangen.Om 13.00 uur opent Monique van der Plas, programmamanager bij de gemeente Almere de kinderboerderij. Dat doet ze door de nieuwe varkentjes vrij te laten.

De schaapscheerder komt onze schapen verlossen van hun wintervacht. Van dichtbij kun je zien hoe dit in zijn werk gaat en krijg je uitleg. Bij de Kunstbus kun je meehelpen met een mooi kunstwerk dat een vast plaatsje krijgt op de Beestenbende. Natuurlijk kun je een ritje maken op onze pony (onder voorbehoud van het aantal kinderen). Speciaal voor deze dag is er ook een ‘balenbak’. Nu eens niet spelen te midden van de plastic ballen, maar te midden van de strobalen, waar kan dat nu nog midden in de stad!

Om 14.00 uur zetten Paulo en Mayka de Beestenbende op stelten met hun dierensoap: Dier en Rijk. Opgewekt begint een erg arm gezin aan de nieuwe dag tot blijkt dat er nu echt niks meer te eten is. De stemming slaat om. Ze beseffen dat ze om in leven te blijven de dieren moeten verkopen. De kopers melden zich, maar dan blijken de dieren ook nog een mening te hebben en nemen het heft in eigen handen. Het begint somber, maar door de capriolen van de dieren krijgt het stuk al snel een vrolijke wending!

Kinderboerderij De Beestenbende, Granpré Molierestraat 1, Almere Buiten
Voor meer informatie en kosten kijkt u op www.stadennatuur.nl.