Vernieuwde grondwatermeter onthuld

Ed de la Chambre van IVN Almere, Liesbeth Bronkhorst van Stad & Natuur Almere en Rob Koetsier van Staatsbosbeheer hebben  de gerenoveerde grondwatermeter op het landgoed onthuld. Neem vooral eens een kijkje bij deze meter in de IVN Bomentuin, aan het einde van de Kemphaanlaan aan de rechterkant.

In heel Nederland zijn er de afgelopen 10 jaar zo’n 150 grondwatermeters geplaatst. In onze provincie gaat het om een drietal, waarvan één op het Stadslandgoed de Kemphaan. Doel hiervan is om bezoekers bewust te maken hoe hoog het grondwaterpeil in deze omgeving is. Door het veranderende klimaat waar langere droge en nattere periodes elkaar afwisselen heeft dit invloed op het grondwaterpeilniveau. Het waterniveau heeft een grote invloed op alles wat groeit en bloeit.
De laatste jaren raakte deze grondwatermeter in verval. Het houtwerk was verrot en stuk. Daarnaast was nog nauwelijks te lezen hoe hoog of laag het grondwaterpeil nu was. Met de nodige inspanningen is het gelukt om via het Waterschap Zuiderzeeland deze grondwatermeter te laten renoveren. Alles staat er weer piekfijn bij de komende jaren. onthulling grondwatermeter