Duurzaamheid door een kinderbril in Het Klokhuis

Windenergie, zonnepanelen, duurzaamheid, allemaal termen van deze tijd. Om kinderen daar op een leuke manier mee te laten kennismaken heeft Stad & Natuur verschillende programma’s met betrekking tot duurzaamheid. Zo is er een nieuw educatief programma, worden er rondleidingen verzorgd en stoere kinderfeestjes georganiseerd.

Het Klokhuis is ontworpen door kinderen die veel duurzame ideeën hebben verwerkt in hun ontwerp. Veel van de ideeën zijn door de architect van Het Klokhuis overgenomen. Zo wordt het regen- en badwater opgevangen om de wc door te spoelen. Over alle duurzame aspecten van Het Klokhuis hoor je alles tijdens de rondleidingen en één keer per maand tijdens een rondleiding met de zingende gids: singer/songwriter Daniël van der Zee. Je kan hem ook boeken voor groepen!

Het Klokhuis is een inspirerende omgeving voor leerlingen uit Almere om bewust bezig te zijn met duurzaamheid door middel van uitdagende proefjes en opdrachten. Stad & Natuur heeft daarom in opdracht van de gemeente Almere een nieuw educatief programma ontwikkeld: ‘Duurzaamheid door een kinderbril’. Dit schooljaar komen er 1200 leerlingen van groepen 5, 6, 7 en 8 naar Het Klokhuis om alles te leren over duurzaamheid. Deze les is de eerste in een hele leerlijn die ontwikkeld moet worden.

De leerlingen gaan tijdens de les in Het Klokhuis aan de slag bij een aantal plekken in en om het huis. Zo onderzoeken ze waar je het beste zonnepanelen en windmolens kunt plaatsen. Daarnaast zuiveren ze water met een zelfgemaakt waterfilter. Ook bedenken ze zelf nieuwe, verrassende manieren om water te besparen in huis. Natuurlijk eindigt het bezoek aan Het Klokhuis met een roetsj van de glijbaan!

Sinds september organiseert Mad Science de kinderfeestjes in Het Klokhuis. Met gave proefjes en een interessante rondleiding is het één groot feest. Wil je meer informatie over het educatief programma van Stad & Natuur, kinderfeestjes of de weekendactiviteiten in Het Klokhuis? Kijk dan verder op onze website of volg ons op Facebook www.facebook.com/klokhuisalmere/