Elke maand Klokhuislab in Het Klokhuis

Elke tweede zondag van de maand organiseert Stad & Natuur Almere van 13-16 uur leuke proefjes tijdens het Klokhuislab met Mad Science! Één van de vele professoren van Mad Science komt langs met leuke, stoere, bijzondere maar vooral gave proefjes! De professor doet ze voor en daarna ga je helemaal zelf aan de slag als een echte professor.

Het Klokhuislab op 10 januari: Schokkende elektriciteit
De kinderen krijgen tijdens het bouwen van een stroomkring een beter begrip van elektrische schakelingen en de basiselementen van elektriciteit. Daarnaast leren de kinderen verschillende eigenschappen van materialen die wel of juist geen elektriciteit geleiden. De Tesla genereert zoveel elektriciteit dat het papier laat ontbranden! Een spannende workshop waar de kinderen zelf de mogelijkheid krijgen om te ontdekken.

Voor: Deze workshop is geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.
Start: De workshop start om 13.00 uur.
Let op: Ouders begeleiden hun eigen kind(eren) tijdens de workshop.

Klokhuislab
Elke tweede zondag van de maand is het Klokhuislab. Op 14 januari is de glow show voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en op 13 maart gaan de proefjes over vormen en structuren voor kinderen van 4 t/m 6 jaar.

Rondleidingen
Naast het Klokhuislab worden er ook rondleidingen gegeven door de rondleiders van Het Klokhuis. Kom alles te weten over deze grote roze taart! De rondleiding start om13.30 uur en 14.30 uur. Leuk voor jong en oud. Daarnaast zijn er ook rondleidingen op 13 januari en komt op 24 januari singer/songwriter Daniël van der Zee met zijn gitaar voor een rondleiding met de zingende gids.

Reserveren
Reserveren voor Het Klokhuislab en/of de rondleiding? Stuur dan een mail naar winkel@stadennatuur.nl! Natuurlijk kan je ook op zondag naar Het Klokhuis komen, vol = vol!

Kosten
Deelname aan de workshop en rondleiding kost 1 strip van Stad & Natuur (€8,00 voor een strippenkaart met 4 strippen of €3,00 voor een losse strip). Ook ouders betalen voor deelname aan de rondleiding.