Help de reuzenberenklauw het Vroege Vogelbos uit

In Almere Haven staat veel reuzenberenklauw. Diverse instanties en vrijwilligersgroepen zijn actief met de bestrijding van deze invasieve exoot. In het Vroege Vogelbos in Almere-Haven werken enkele toegewijde vrijwilligers al vele jaren aan het bestrijden van de reuzenberenklauw. En met veel succes. Op veel plekken in het bos zijn deze planten al verdwenen. Helaas groeit de berenklauw op dit moment harder dan de vrijwilligers aankunnen. Daarom organiseert Landschapsbeheer Flevoland in samenwerking met Stad & Natuur op donderdagavond 7  en 28 juli van 19.00 tot 21.30 uur een bestrijdingsactie in het Vroege Vogelbos.

 De vrijwilligers hebben de noodklok geluid en zijn op zoek naar extra helpende handen om alle reuzenberenklauw weg te halen. Het zou erg zonde zijn als er toch een paar in bloei komen en voor zaad zorgen want dat zaad zorgt de komende jaren weer voor nieuwe planten. Op korte termijn is het nodig om de planten uit te graven of om te schoffelen. Voor begeleiding, gereedschap, handschoenen, koffie, thee en een lekkere koek wordt gezorgd. U kunt zich aanmelden via de activiteitenkalender ( 7 en 28 juli) op www.stadennatuur.nl. We verzamelen om 19.00 uur bij de schaapskooi, Muiderweg 10.

 In het Vroege Vogelbos wordt op diverse manieren de reuzenberenklauw bestreden. Op diverse plekken grazen de schapen van Stad & Natuur de berenklauw, dit zijn percelen in rasters. De reuzenberenklauw houdt zich echter niet aan de rasters en groeit ook er buiten. De bestrijding buiten de rasters is erg arbeidsintensief, de planten moeten stuk voor stuk uitgegraven en geschoffeld worden voordat ze zaad zetten.