Mijn account Registreren Winkelwagen iDeal

5°C

zoeken

activiteiten Den Uylpark

vr 28 september

Den Uylpark
Locatie
nabij Heerenveenpad 43
Tijd

13.00-15.30 uur

Honden toegestaan?
ja
Organisatie
Stad & Natuur, Echnaton en CAH
Open dag

Oogstfeest voor en door de buurt

Het Den Uylpark krijgt een Stadsakker, nabij de dierenweide! Afgelopen voorjaar is hiermee een start gemaakt.  Leerlingen van scholengemeenschap Echnaton mogen hier hun eigen groenten en kruiden  verbouwen. De akker is ook bedoeld voor buurtbewoners. Om kennis te maken met de akker en de producten van de akker, bent u van harte uitgenodigd voor het Oogstfeest, van 13.00 tot 15.30 uur.

Stadsakker Den Uylpark is een initiatief van Stichting Stad & Natuur Almere, de Christelijke Agrarische Hogescool  en scholengemeenschap Echnaton in samenwerking met de gemeente Almere. Betrokkenheid bij je eigen voedsel staat hierbij voorop. Afgelopen voorjaar  is een proefstuk van 800m2 in gebruik genomen , waar de leerlingen van het Echnaton voedsel op mogen verbouwen. Het doel is echter, dat de akker van de hele buurt wordt; voor elkaar, met elkaar en dus verder zal uitbreiden.

 Om de buurt en omliggende scholen kennis te laten met de akker, maar vooral kennis te laten maken met de producten die je kan oogsten van zo’n akker, wordt het Oogstfeest georganiseerd op 28 september. U kunt proeven en ruiken aan producten die na een seizoen in de frisse buitenlucht werken geoogst kunnen worden. We gaan appels persen, zuurkool maken en van graan pannenkoeken maken. Het programma is leuk voor jong en oud!

Oproep:
Wilt u meewerken aan de Stadsakker? Zelf de handen uit de mouwen steken en werken in de natuur. Dan kunt u zich opgeven voor de vrijwilligersgroep die opgezet wordt voor de Stadsakker. U kunt zich aanmelden bij Cyrina van Beveren: cvbeveren@stadennatuur.nl. Tijdens het Oogstfeest kunt u hier uiteraard ook informatie over krijgen.

Voor meer informatie kunt u  de akker volgen op facebook, zoek op stadsakker Den Uylpark.

Stadsakker Den Uylpark
Heerenveenpad 43
1324 CB Almere 
036-5475050 

vr 28 september

Den Uylpark
Open dag

Oogstfeest

Prijs per persoon

Uw gegevens

* Verplichte velden