Appelbomen worden gesnoeid in Vroege Vogelbos en op de Kemphaan

In opdracht van Stad & Natuur Almere verzorgt Landschapsbeheer Flevoland het snoeiwerk aan appelbomen in het Vroege Vogelbos en op de Kemphaan. Op de Kemphaan zijn zo'n 30 bomen van 15 jaar, die toe zijn aan grondig onderhoud. In het Vroege Vogelbos zijn de bomen al een stuk ouder, vaak al meer dan 30 jaar. Hier worden zo'n 50 bomen gesnoeid.

De appelbomen worden gesnoeid zodat de bladeren en vruchten meer lucht en ruimte hebben in de kruin. Per boom mag maximaal 20% gesnoeid worden voor het beste resultaat. Dit komt de vruchten van de bomen ten goede, zodat er volgend jaar grotere appels aan de bomen komen. Het onderhoud wordt gedaan door zowel medewerkers van Landschapsbeheer Flevoland als vrijwilligers die de cursus hoogstam fruitbomen snoeien gevolgd hebben. De vrijwilligers trainen hiermee onder professionele begeleiding hun vaardigheden.

In de herfstvakantie zijn de eerste appelbomen op de Kemphaan gesnoeid. De takken zijn in de schapenwei neergelegd, want de schapen vinden de bladeren van de appelboom heerlijk! Elke woensdag gaat een groep aan de slag met de bomen. Wil je ook mee werken? Op 5 november is de Natuurwerkdag in het Vroege Vogelbos! Meld je aan via www.natuurwerkdag.nl