Meivakantie bij Stad & Natuur

Leer in de meivakantie alles over de kracht van de zon in het Klokhuis, luister naar de bijenpraatjes van de imker, wees een speurneus en leer overleven in het bos op de Kemphaan.

Klokhuis
Op woensdag 6 mei is het Klokhuis in Almere Poort voor iedereen geopend. Er wordt een zonnemolen gemaakt! Dit is een molen in een potje, die gaat draaien door die in de zon te zetten. Hoe dit werkt? Kom op 6 mei tussen 13.00 en 16.00 uur naar Het Klokhuis en ontdek het! Kom je met meer dan 5 personen? Meld je dan aan via info@stadennatuur.nl

Bijenpraatjes
De hele zomer elke eerste woensdag van de maand, beginnende vanaf woensdag 6 mei, zijn de Bijenpraatjes er weer! Imker Cor Dol geeft vanaf 13.30 tot 14.30 uur een demonstratie, vertelt van alles over zijn bijenvolken en laat zien dat bijen eigenlijk helemaal niet eng zijn, maar juist heel nuttig en slim. Je vindt Cor in de bijenstal naast het gebouw van Stad & Natuur op de Kemphaan. 

CSI Almere
Speurneuzen opgelet! in het bos rondom de Kemphaan zijn vogels, muizen, konijnen, kikkers en kevers hun leven niet zeker! Roofvogels, vossen en uilen eten hun buikje rond. Dat moet natuurlijk goed onderzocht worden! Op 6, 7 en 8 mei heeft de beroemde speurneus Jac. P. Struiner hierbij hulp nodig! Help onze natuurdetective met het oplossen van de natuurmisdaad in Almere. Na deze struinexcursie ben je aspirant speurneus! Vanaf 13.30 kun je met hem op struinexcursie op de Kemphaan.

Groen Kampioen
We sluiten de meivakantie af met de Groen Kampioendag op Moederdag, zondag 10 mei. Niet voor watjes! Klim in de boomhut, spring over boomstammen en slootjes, balanceer met touwen, maak vuur en zuiver je eigen water! Welke Groen Kampioenen durven de uitdaging van Stad & Natuur aan? Zondag 10 mei kun je van 12.00 tot 16.00 uur in het bos achter Stad & Natuur op de Kemphaan de ene na de andere uitdaging aan tot je groen ziet! Natuurlijk ga je ook iets voor je moeder maken. Dus neem je moeder mee, als je durft! 

Voor een volledig overzicht, kijk hier