Paarden, busexpeditie en dierenknuffelen

Dit weekend hoef je niet stil te zitten, er zijn volop activiteiten van Stad & Natuur in de Almeerse natuur! 

1) Horse & Outdoor, unieke en veelzijdige paardendemonstraties
Voor de paardenliefhebber en voor de niet-paardenliefhebber is dit evenement super interessant! Stad & Natuur laat de diversiteit van de paardensport zien in verschillende demonstraties op Stadslandgoed de Kemphaan. Zo is er een vrijheidsdressuur met 2 paarden, een slipjacht met honden en paarden, ringsteken, een riddertoernooi en nog veel meer! Daarnaast kan je zelf ook nog de handen uit de mouwen steken bij een workshop dromenvagers maken bij de Kunstbus. Ook is er een huifkar waar je een leuk ritje mee kan maken! 

Kosten*:
Paardendemonstraties: gratis
Workshop dromenvanger maken: 2 strippen van Stad & Natuur per kind
Huifkar: 1 strip van Stad & Natuur per persoon
Vliegend tapijt: 1 strip van Stad & Natuur per kind vanaf 7 jaar

2) Spannende expeditie met de natuurdetective in de Stad en Natuur bus
De Stad en Natuur bus is de nieuwste locatie van Stad & Natuur. Ga mee met deze te gekke bus en laat je meenemen naar de wilde natuur van Almere. Natuurdetective Jac. P. Struiner neemt je mee op expeditie en lost met jou de dierenmisdaad op. Op 7 augustus is er een bosexpeditie gepland en op 10 augustus een strandexpeditie. In augustus en september kan je nog met een leuke korting: Bestel je kaartje op www.stadennatuur.nl en voer de couponcode Expeditie2016 in! Je ontvangt per persoon €2,50 korting. 

3) Bezoek de kinderboerderijen
Op Kinderboerderij de Beestenbende en Kinderboerderij Den Uylpark kunnen dit weekend de dieren weer geknuffeld worden. Bezoek de geiten, de konijnen en de kippen! 

4) Speurtocht naar de schat van Gerda Gemeen
Op Stadslandgoed de Kemphaan kan je de hele zomervakantie een spannende speurtocht doen naar de schat van Gerda Gemeen. Bestel voor €1,00 het boekje online via www.stadennatuur.nl of haal het speurboekje op tijdens werkdagen van 8.30-16.00 uur bij Stad & Natuur op Kemphaanstraat 1.

5) Vergelijk je zelf met de zeearend 
Voor kinderen en volwassenen is er een interessante tentoonstelling in Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders over de dieren in de Oostvaarders. Vergelijk jezelf met de silhouette van een zeearend, een edelhert, een heckrund, een pulletje of een vos. Hoe groot zijn ze? Bel ook met Boswachter Bertwin! Voor kinderen is er een leuk speurboekje om de tentoonstelling te onderzoeken. Daarnaast is het eerste deel van de archeologietentoonstelling geopend. 

LET OP: De Vossenburcht blijft dit weekend gesloten. Je kunt de vossententoonstelling nog bezoeken op 10 en 21 augustus. 

* Een strippenkaart met 5 strippen van Stad & Natuur kost €5,00. Een losse strip kost €1,50.