Speuren naar sporen in de kerstvakantie

In de kerstvakantie kun je bij Stad & Natuur op maar liefst drie locaties speurtochten doen. In het Vroege Vogelbos zoek je naar wollen wanten. Op de Kemphaan volg je de sporen van Baron Vos. En in de Oostvaarders speur je je weg door de expositie en ontdek je van alles van zeearend tot zeebodem.

Winterse wollen wanten wandeling
Heb jij ze al zien hangen? Wat raar! Wanten die in de bomen hangen in het Vroege Vogelbos? Wat is er aan de hand? Stad & Natuur heeft weer de jaarlijkse Winterse Wollen Wanten Wandeling uitgezet. De wanten in het bos geven de route van ca. 2km aan, bij sommige wanten hoort een opdracht. Te doen met het hele gezin, de kleinste kinderen zoeken de wanten, de oudere kinderen kunnen een woord bij elkaar puzzelen met de opdrachten. Dus in de kerstvakantie lekker naar buiten! De route is voor €1,00 te koop bij het Eksternest of te downloaden via www.stadennatuur.nl. Tot en met de voorjaarsvakantie blijven de wanten hangen.

Baron Vos
Baron Vos is weer neergestreken op de Kemphaan. Hij zit er zelf warmpjes in zijn luxe ingerichte hol deze winter. Jullie mensen maken er ook een gezellige boel van met kerst, oud en nieuw en de winterpret: schaatsen en sleeën! Maar wat doen de dieren uit het bos eigenlijk deze winter? Houden zij een winterslaap of een winterrust? Leven zij misschien gewoon door of verlaten zij ons kikkerlandje voor warmere oorden? Doe de speurtocht, leer alles over de dieren op de Kemphaan en kraak de code voor de schat! Deze speurtocht is ook via de website te downloaden voor € 1,00. Deze speurtocht is ook tot en met de voorjaarsvakantie te doen.

Van Zeearend tot zeebodem
In natuurbelevingcentrum de Oostvaarders vind je een expositie over de natuur en de archeologie van de Oostvaardersplassen. Je ontdekt welke bijzondere rol de grauwe gans speelt in de Oostvaardersplassen, je kunt jezelf vergelijken met een zeearend, Heckrund of edelhert. Maar je kunt ook bellen met boswachter Bertwin. Natuurlijk zijn er verschillende verrekijkers beschikbaar om live naar de dieren te speuren. Nieuw is het expositiegedeelte over archeologie van de Oostvaardersplassen. Van sporen uit de steentijd tot eikenhouten boomstammen uit de Romeinse tijd die in het Kotterbos gevonden zijn. Aan de hand van het speurvel ontdek je de hele expositie. Het speurvel is vanaf de kerstvakantie permanent te koop voor € 1,00 bij Gasterij de Oostvaarders op de begane grond van het gebouw.