Like Stad & Natuur Almere

De Beestenbende

Kobus als leukste oudste paard van Nederland

27 maart 2020

UPDATE! Onze Kobus is het leukste, oudste paard van Almere geworden. Dat hebben we natuurlijk gevierd! Helaas zonder visite, maar met behulp van het filmpje kun je er toch een beetje bij zijn!

 

Bit en Stichting de Paardenkamp zijn op zoek naar het leukste, oudste paard van Nederland en wij hebben hem gevonden! Onze 38-jarige Kobus is natuurlijke het allerleukste, alleroudste paard van heel Nederland! Kobus is al 28 jaar bewoner van Kinderboerderij de Beestenbende en dit is zolang als de kinderboerderij bestaat. Voor vrijwilligers, buurtbewoners en collega’s dus de bekendste en meest geliefde bewoner!

Kobus was één van de eerste dieren die Kinderboerderij de Beestenbende als ‘thuis’ kreeg. Op deze inmiddels oude man hebben kinderen van verschillende generaties in Almere zittend op de rug rondjes gelopen of achter op de ponykar gezeten waarmee er rondes gemaakt werden door het aangrenzende Polderpark. Een geliefde pony dus en daarom verdient hij het om extra in het zonnetje gezet te worden!

Op dit moment mag Kobus heerlijk van zijn oude dag genieten al grazend in de weide. Elke dag maakt Kobus met één van onze vrijwilligers nog een ommetje door het park, één van zijn favoriete momenten. De jeugdvrijwilligers knuffelen nog elke dag heerlijk met hem. Kobus is gelukkig niet alleen, ezelin Noortje houdt hem gezelschap. Ondanks zijn leeftijd nog steeds de baas in de wei! Kobus is voor de kinderboerderij en voor de buurt een belangrijke pony, daarom willen wij Kobus nomineren. En of Kobus er ook al oud uit ziet? Nee hoor, zoals je op de foto kunt zien ziet hij er nog uit als een jonge hengst (ruin)!

Stemmen op deze topper kan via onderstaande link:

https://hetleuksteoudepaard.nl/paard/yves-lodewijks-kobus/

Kobus