Like Stad & Natuur Almere

De Kemphaan

Zoemend naar de bijen- en insectendag op Stadslandgoed de Kemphaan

26 juni 2017

Op zondag 9 juli is er op Stadslandgoed de Kemphaan van alles te beleven rond insecten en de honingbij in het bijzonder! Stad & Natuur Almere en de Imker Vereniging Zuid Flevoland organiseren van 10-16 uur verschillende workshops, demonstraties, bijenpraatjes en er zijn zelfs steltlopende vlinders!

Allereerst kom je alles te weten over de honingbijen in de Ids van Dussenbijenstal. Er zijn diverse beginnende en ervaren imkers aanwezig om jou honderduit te vertellen over deze bijzondere dieren. De imkers laten de verschillende materialen zien die zij gebruiken om bijen te houden en vertellen over de bijenkoningin, de darren en de werksters. Daarnaast zullen de imkers een demonstratie honing slingeren geven en kan deze verse polderhoning ook gekocht worden!

Natuurlijk luister je niet alleen naar de interessante verhalen, maar ga je ook zelf aan de slag met bijen en insecten! De kinderen mogen van bijenwas zelf een kaarsje maken, insecten en stuifmeel bekijken door een microscoop, en een bijenkorf vlecht demonstratie bijwonen. Daarnaast is er een demonstratiekast waar de bijen zijn vervangen door foto's zodat je heel goed kan zien hoe zo'n bijenkast nu precies in elkaar zit.

Er zijn diverse workshops waaraan kan worden meegedaan, waaronder een workshop Poffertjes versieren met Honing bij de Foodtruck en een creatieve workshop bij de Kunstbus! De dinotentoonstelling van Stad & Natuur is geopend en er kan worden meegedaan aan de dinospeurtocht. Het feest wordt helemaal compleet gemaakt met (vanaf 12:00) prachtige kunstzinnige insecten op stelten.
Bezoek aan het evenement is gratis, aan deelname aan de workshops zijn kosten verbonden; per workshop 2 strippen van Stad & Natuur (€5,00 voor 5 strippen/€3,00 voor 2 losse strippen).

De Bijen- en Insectendag op de Kemphaan sluit aan bij de Landelijke Open Imkerijdagen van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging. Een evenement waarbij circa 30.000 bezoekers op meer dan 250 locaties verspreidt over heel Nederland, kennis kunnen maken met de honingbij. Dit evenement vindt dit jaar voor de achtste keer plaats. De Bijen- en Insectendag vindt plaats op Kemphaanstraat 1.