Duizenden Almeerders bezoeken dino’s op de Kemphaan

Stad & Natuur op Stadslandgoed de Kemphaan was dit voorjaar en de zomer overgenomen door dino's. In het voorjaar zijn 51 klassen naar Stad & Natuur op de Kemphaan gekomen om te leren over de dinosaurussen in de dinotentoonstelling en tijdens de dinospeurtocht. In de zomervakantie was de tentoonstelling en de speurtocht geopend voor iedereen. Elke donderdag waren er workshops en op 30 en 31 augustus hebben we het dinotijdperk afgesloten met een heus dinofestival!

Op 7 juni heeft Wethouder Huis de dinotentoonstelling geopend samen met 38 leerlingen van groep 4 van de Al-Iman basisschool. Dit was het startschot voor een heel succesvol dinotijdperk! 51 klassen, ongeveer 1500 leerlingen, zijn alles te weten gekomen over de dinosaurussen zoals de triceratops, de velociraptor en de t-rex in de dinotentoonstelling. Vervolgens brachten de leerlingen hun kennis in de praktijk tijdens de dinospeurtocht. Zo blijkt er toch nog een dino te leven, namelijk dino Valentino. Valentino was weggelopen, maar gelukkig hebben de leerlingen hem allemaal weer kunnen vinden. En wat bleek? Hij was verliefd geworden op een andere dino! Eind goed, al goed.

Na de succesvolle lessenserie werd de dinotentoonstelling open gesteld voor alle Almeerse dinofans! De dinotentoonstelling en de speurtocht waren een grote hit! Het ene na het andere kind kwam binnen met een grote dinobrul (of waren het toch de papa’s en de mama’s?). Daarnaast hebben we veel kinderen gezien met dino t-shirts en dinoknuffels. Elke donderdag konden de kinderen meedoen aan leuke workshops, zoals dino’s knutselen, dinoklauwen gieten met gips en dinoproefjes. De workshops waren van te voren uitverkocht, dus een groot succes! Al met al zijn er meer dan 3000 bezoekers geweest deze zomer.

Deze fantastische dinozomer van Stad & Natuur werd afgesloten met het dino-zomerfestival op 30 en 31 augustus. Tijdens deze twee dagen zijn er zo’n 650 bezoekers geweest die hebben deelgenomen aan verschillende workshops, zoals een dinokop bouwen, dino solderen, dino van fruit, dino proefjes, dino knutselen en dino eieren schilderen. Met als klap op de vuurpijl een bezoek van een bijna levensechte t-rex. Soms een beetje eng, maar de kinderen die op de foto durfde waren vooral erg stoer!

Daarnaast hebben Stad & Natuur, Dubbel-Op en de Almere Jungle een leuke kleurwedstrijd uitgezet met leuke prijzen. Één van de prijzen was een toegangskaartje voor het dino-zomerfestival. Isis heeft een prachtige tekening gemaakt en heeft op woensdag meegedaan aan de leuke workshops en heeft een stokbroodje gebakken. De andere prijzen worden binnenkort uitgereikt. Foto’s en filmpjes van deze dag zijn te zien op www.facebook.com/stadennatuur