Ook nog kamermuziek in 2012

Stichting Stad & Natuur organiseert deze winter een reeks kamermuziekconcerten in de Almeerse natuur onder de noemer ‘De klank van Almere, een reis door de winter’. Er staan nog 3 concerten op stapel in de eerste maanden van 2012. Op zondagochtend 29 januari treedt het Lendvai String Trio op, de winnaars van de prestigieuze Kersjesprijs 2011.  Met viool, altviool en cello zullen zij een ode aan de winter brengen door het strijktrio in D groot te spelen van Beethoven. Met op de achtergrond het decor van het stadslandgoed de Kemphaan, dat uitnodigt tot een wandeling na het concert.

Zaterdagavond 25 februari is het de beurt aan Ensemble Cordevento op (blok)fluit, klavecimbel en gitaar. In hun repertoire werken uit de (vroege) Nederlandse muziekcultuur, van o.a. Pradbue, Sweelinck en Jacob van Eijck. Dit optreden vindt plaats bij ondergaande zon aan de rand van de Oostvaardersplassen, in het natuurbelevingcentrum
de Oostvaarders in Almere Buiten.

De serie wordt afgesloten op zondagochtend 25 maart door het EnAccord Strijkkwartet, ook al winnaars van de Kersjesprijs in 2010. Het kwartet wordt geprezen om haar intieme warme klank, expressieve stijl en dynamisch vermogen. Dit concert vindt weer plaats in de Waterzaal met uitzicht op de waterpartijen van stadslandgoed
de Kemphaan.

Stad & Natuur organiseert op haar locaties allerlei activiteiten om de inwoners van Almere kennis te laten maken met de Almeerse natuur. Klassieke muziek is vaak geïnspireerd door de natuur en komt goed tot zijn recht met op de achtergrond de weidse natuur van de Oostvaardersplassen en de waterpartijen van stadslandgoed de Kemphaan. Met de reeks ‘De klank van Almere: een reis door de winter’ wil Stad & Natuur mensen inspireren om de Almeerse natuur verder te ontdekken.

Entreekaarten kosten € 12,50 per persoon en zijn te reserveren door in de activiteitenkalender op deze website bij de juiste datum te klikken. U kunt ook nog aanvullende arrangementen voor lunch- of dinerbuffet reserveren  tot de woensdag voor het concert.