De Kemphaan

Lente-achtige activiteiten bij Stad & Natuur

20 april 2017

Komende week  hebben weer veel Almeerse kinderen vakantie. Bij Stad & Natuur zijn volop activiteiten te doen. Voor kleuters is er de Lenteles op de Kemphaan. Daar is ook een workshop insectenhotel bouwen en zijn de bijenpraatjes. Ook zijn er lammetjes, een geitendrieling en brilschaaplammetjes. 

Lang leve de lente!
Kleuters kunnen meedoen met de les Lente op de boerderij op de Kemphaan. Van maandag 24 t/m woensdag 26 april om 11u en 13u gaat de les open voor jullie. Zie jij al kikkertjes tussen het kikkerdril, wat gebeurt er met een ei tussen het moment van leggen en uitkomen, weet jij welk nestjes bij welk vogeltje hoort? Aansluitend nemen jullie natuurlijk de tijd om alle jonge dieren op de Kemphaan te bewonderen.  Aanmelden kan via de activiteitenkalender op deze website. 

 Insecten op vakantie
Wel eens een insectenhotel gezien? Op woensdag 26 april kun je er zelf eentje maken bij Stad & Natuur. Dan kunnen allerlei insecten gezellig blijven logeren in jouw tuin.  Er zijn ook weer bijenpraatjes van de imker deze middag. Voor de workshop graag aanmelden via de activiteitenkalender. 

 

 

 

Kinderboerderijen met jonge dieren, vogelgriep maatregelen voorbij

Oostvaarders expo geopend en omliggend gebied ook weer geopend na winterafsluiting