3500 bezoekers voor Nacht van de Nacht

Afgelopen zaterdag hebben zo’n 3.500 mensen meegedaan aan de verschillende activiteiten van Stad & Natuur in Almere, tijdens de 7e editie van de Nacht van de Nacht. De Almeerse stichting programmeerde dit jaar voor het eerst op 3 locaties activiteiten rondom de nacht en de beleving van het donker. In totaal hebben er zo’n 120 Almeerders aan meegewerkt, waaronder 70 cursisten van de Kunstlinie.
 
Op de Kemphaan zijn zo’n 3.000 wandelaars in de voetsporen van Alice in Wonderland getreden. De bezoekers ontmoetten diverse figuren en personages uit het verhaal door de lampjes door het donkere bos te volgen en deden ondertussen mee aan een quiz. Jonge acteurs van de Kunstlinie speelden de hond, de witte en rode koningin en ook het witte konijn die altijd haast heeft, hij holde rond en bezoekers moesten proberen te ontdekken welke tijd zijn horloge aangaf. Ook dansten de leerlingen van de talentenklas als grijze muizen, de speelkaarten en diverse Alices. Aan het einde van de route was er een gekke theepartij waar de wandelaar onder genot van een gratis kopje thee de antwoorden op de quiz kon controleren. Snel was de thee en limonade van de sponsor uitverkocht. Na 21.00 uur begon het te regenen, waardoor de wachttijd voor de drie verhalenvertellers in de schaapskooi opliep tot wel 30 minuten. Zij vertelden over de avonturen van Alice.

Sfeervol concert bij kaarslicht
Nieuw dit jaar was dat Stad & Natuur ook op andere locaties de Nacht van de Nacht vierde. Het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders was het toneel van een uitverkocht kamermuziekconcert bij kaarslicht van het Almeerse talentvolle EllaNi Duo. Ella (cello) en Nicolas van Poucke (piano) speelden diverse werken van Beethoven, Mendelssohn en Brahms. Voor veel bezoekers smaakte dit concert naar meer. Gelukkig was dit concert de start van een concertserie van 6 concerten die nog tot en met eind maart doorloopt, onder de noemer ‘De klank van Almere, een reis door de winter’.  

Jupiter gezien
In het Vroege Vogelbos was een programma samengesteld met de Almeerse sterrenwacht, de gidsen van de lokale IVN-afdeling en het Almeerse Z.o.o. guitarduo. Hier zijn ruim 400 bezoekers op afgekomen, die verrast werden door een sfeervol verlichte schaapskooi. De sterrenwacht heeft lezingen verzorgd over ons sterrenstelsel en heeft met bezoekers naar de sterrenhemel gekeken. Aan het begin van de avond was er gelukkig nog voldoende te zien, onder meer Jupiter is gezien door de aanwezigen. Tijdens het eerste concert van Z.o.o. guitar zat de schaapskooi vol. Ook op de aanwezige koeien in de stal maakte het concert indruk, ze gingen er rustig bij liggen. Vervolgens zijn tijdens 2 excursies zo’n 60 mensen meegegaan met het IVN door het bos, zaklantaarns waren verboden!