Like Stad & Natuur Almere

De Kemphaan

6°C

Het gebied

Ontdek wat er nog meer te doen is op Stadslandgoed de Kemphaan
Stad & Natuur bevindt zich op Stadslandgoed de Kemphaan. Stadslandgoed de Kemphaan is de plek waar je midden in de natuur kunt genieten van een avontuurlijk dagje uit, niet ver buiten de stad. Je bent er zo! Met pannenkoeken, biologische producten, stadsjungle, klimparadijs, apen en de mogelijkheid tot overnachten ben je er echt even tussenuit.

Er valt van alles te beleven. Kinderen kunnen ravotten in het Zuiderzeespeelbos, klimmen in boomtoppen en smullen van heerlijke pannenkoeken van Dubbel-Op. Je kunt ook op pad met de boswachter. Of ontdek de jungle tuin, struin over de biologische boerenmarkt en ga aapjes kijken bij stichting AAP. Vervelen is geen optie, vies worden wel.

Een welverdiend weekendje weg
Lodgerie 'Het Groene Geheim' is dé locatie om uit te rusten en overnachten na een avontuurlijke dag. Luxe lodges met de gastvrijheid en persoonlijke benadering van een B&B. Liever back to basic? Dan is natuurkampeerterrein De Kemphaan de plek om op te gaan in de natuur. Word 's ochtends wakker door het geluid van reeën en vossen die over het kampeerterrein lopen. En het ontbijt, dat haal je uiteraard op de biologische boerenmarkt.

Ben jij benieuwd wat er nog meer te doen is? Bekijk dan snel de website van Stadslandgoed de Kemphaan.

Wandel- en fietsroutes
Stadslandgoed de Kemphaan ligt in het grootste loofbos van Almere: het Almeerderhout. Op en rond het landgoed liggen vele fiets- en wandelpaden die je door de omringende bossen, velden en langs het water voeren.
Voor een volledig overzicht en een beschrijving van alle routes, ga naar: www.kemphaan.nl

I tour 360: natuurbeleving in de 21ste eeuw
De Kemphaan beschikt sinds kort over zijn eigen apps voor iPhone en Android: i tour 360. Een hele nieuwe manier van natuurbeleving. Met de app voor volwassenen volg je een wandeling van ongeveer een uur over de Kemphaan en het naastgelegen bos. Ondertussen 'ontmoet' je (virtueel) de burgemeester, boswachter, stadsboerin en één van de grondleggers van het stadslandgoed. Klik hier om de app te downloaden.
Download de app hier

Er is ook een app voor kinderen. De GPS in de smartphone registreert wanneer de kinderen op het startpunt van de 45 minuten durende tour zijn aangekomen. Direct daarop start er een filmpje waarin een boswachter instructies geeft als: loop 100 meter, over de brug, naar het weiland. Daar aangekomen geeft de boswachter nieuwe opdrachten: denk aan het fotograferen van insecten (met de smartphone) en vragen waarop ze antwoorden moeten zoeken. Deze app heeft zelfs de e-learning award  gewonnen.
Je kunt de app hier downloaden.