Like Stad & Natuur Almere

De Oostvaarders

Nieuw festival in Almere: LOF

3 september 2019

Nieuw festival in Almere: LOF

Almere is dit najaar een nieuw festival rijker: LOF! LOF is anders dan de meeste andere festivals. LOF is voor mensen die geprikkeld willen worden, en voor mensen die niet vies zijn van een beetje 'Out of the Box'. Wel ZEN, maar niet zweverig. Gewoon genieten in het hier & nu. Klik hier!

Wat is LOF?

LOF staat voor:
- Lichaam & Geest
- Ontdekken in de Natuur
- Feest & Flow

Silent Escaperoom en Yoga

LOF is een intiem festival aan de rand van een uniek natuurgebied, voor levensgenieters en bewuste mensen die eens iets anders willen. Bijzondere ervaringen in een stimulerende omgeving, dat is onze beLOFte. De hele dag zijn er in en rondom de festivaltent verschillende activiteiten te beleven zoals

- Yoga
- zelf verzorgingsproducten maken op basis van kruiden
- Begeleide meditatie
- Thee-proeverijen (je dagelijkse kopje thee zal nooit meer hetzelfde smaken!)
- Creatieve workshops
- Wandelen (met of zonder muziek op je koptelefoon)
- Silent Escaperoom met dove acteurs
- Stemworkshops met behulp van windharpen

Daarnaast kun je in de filmzaal met een drankje neerploffen op de relaxte zitplekken en genieten van bijzondere films.

Koerikoeloem en Silent Disco

Het meest bijzondere element van LOF staat op een mooie uitkijkheuvel, niet ver van het festivalterrein. Daar staat de installatie van Koerikoeloem. Een klankkapel bestaande uit 8 windharpen, geïnspireerd op de weidsheid van de Flevopolder. Zij zijn juni 2020 ook op Oerol te zien en horen. Bij die installatie word overdag de stemworkshops georganiseerd maar je kunt ook zelf komen genieten van de 'soundscape van natuurtonen'. Eind van de middag kun je daar luisteren naar virtuoos Jan Heinke: de voorpremière van 'Die Entdeckung der Langsamkeit', van componiste Miranda Driessen.

In de avond kun je genieten van een solo-performance van Jan Heinke op de uitkijkheuvel, of juist kiezen voor Silent Disco in de festivaltent. Daarnaast wordt er een vegetarisch driegangenmenu geserveerd met verse lokale producten.

Unieke ervaringen dankzij koptelefoons

Het festival wordt naast een uniek natuurgebied georganiseerd. Daarom wordt er veel gebruik gemaakt van koptelefoons. Als LOF-ganger stel je je eigenfestival samen, uit het aanbod van verschillende activiteiten.

De yoga-sessie is bijvoorbeeld te volgen via de koptelefoon. Je kunt in festivaltent meedoen met de yoga-docent, maar dankzij de koptelefoons kun je ook voor een andere plek kiezen, om alleen en in alle rust de yoga-les te volgen aan de waterkant of op een uitkijkheuvel. Daardoor kan iedereen zijn of haar eigen ervaringen creëren.

Kosten en tijden

LOF wordt op zaterdag 21 september georganiseerd bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders. Het idee is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Stad & Natuur Almere en Almere City Marketing. Liefhebbers kunnen kiezen of ze de hele dag mee doen, of juist alleen meedoen met de workshops overdag of alleen het avondprogramma volgen. LOF start om 14:00 en eindigt ongeveer 21:00 uur. Tickets voor de hele dag kosten 50,- (inclusief eten en drie drankmuntjes). Het workshop-programma overdag kost 20,- euro en alleen meedoen met het avondprogramma kost 35,- euro (inclusief eten). Boeken kan hier

De minimumleeftijd is 16 jaar. 

Reserveer hier je kaartje.