Septembermaand volop activiteiten in Oostvaarders

Vanuit het natuurbelevingcentrum de Oostvaarders worden door Stad & Natuur  in september volop activiteiten georganiseerd. Op zondag 11 september is er kindertheater, er zijn vogelexcursies en Staatsbosbeheer start vanuit het centrum met bronstexcursies naar de burlende edelherten.

Zondag 11 september om 11.00 uur strijkt kindertheater Kierewiet neer in het natuurbelevingcentrum. Een spel met poppen van Hadass Pelter over oma Roosje die een beetje kierewiet is. Ze wil vliegen met échte vleugels. Misschien kunnen de vogels haar daarbij helpen. In het bos wordt het reuze spannend, want....de vos is er ook nog! Bij mooi weer wordt de voorstelling buiten gespeeld, bij slecht weer binnen. Vanwege de beperkte ruimte binnen, mogen ouders buiten op de gang (of in het cafe) wachten tot de voorstelling is afgelopen (ca. 12.00 uur).

Ook start er op 11 september weer een reeks met vogelexcursies. Onder begeleiding van een professionele gids gaan deelnemers op zoek naar de bijzondere vogels van de Oostvaardersplassen, zoals de lepelaar, de kemphaan en misschien zelfs de zee-arend. De excursies vinden ook nog plaats op 14, 17 en 29 september en enkele data in oktober en november. Kosten € 7,50 p.p., reserveren verplicht.

Uniek is ook dat Staatsbosbeheer vanaf dit najaar start met excursies in de Oostvaardersplassen die vanaf het natuurbelevingcentrum vertrekken. Deze vinden in september plaats op 22, 27 en 29 september, in oktober op 4, 6, 11, 13, 18 en 20 oktober. U gaat met een gids in een bus het gebied in en ziet het schouwspel van de burlende edelherten van nabij. Kosten € 35,00 p.p. Reserveren verplicht.

Voor exacte tijden en reserveren kijkt u in de activiteitenkalender.