De Oostvaarders

13°C

Route

Met de fiets
Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders ligt aan het Jan van den Boschpad. Dit fietspad loopt langs de rand van de Oostvaardersplassen. Het fietspad is onder meer bereikbaar vanaf de Hugo de Vriesweg (Buitenvaart), het Maurice Garinpad en het Koopvaarderspad in Almere Buiten. Vanuit de Stripheldenbuurt en de Evenaar kun je via de nieuwe bruggen over de Buitenring ook over het Jan van den Boschpad naar het natuurbelevingcentrum fietsen.
Vanaf de periode halverwege januari tot ca. half/eind april geldt er een winterafsluiting, die ook gevolgend heeft voor fietsters. Hier lees je meer. 


Openbaar vervoer/te voet 
Met de trein en te voet is het natuurbelevingcentrum bereikbaar vanaf NS Station Oostvaarders in Almere Buiten. Vanaf het station is het nog 2 kilometer lopen via de Groene Loper, een bewegwijzerde route met houten informatiezuilen. Met de bus en te voet is het centrum bereikbaar met stadslijn 5. De dichtstbijzijnde bushalte is Oostvaardersbuurt Noord. Stadslijn 5 stopt hier op de kruising Mateliefstraat/Koopvaarderspad. Vervolgens is het nog 15 minuten lopen, eerst over de witte voetgangersbrug en daarna volg je de houten informatiezuilen.

Vanaf de periode halverwege januari tot ca. half/eind april geldt er een winterafsluiting, die ook gevolgend heeft voor wandelaars. Hier lees je meer. 

Met de auto 
Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is voor automobilisten toegankelijk vanaf de noordelijke rijstrook van de Buitenring. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Komend vanaf de A6: 
Neem op de A6 afrit 8 Almere Buiten-Oost. Ga rechtdoor bij de rotonde, ga onder het spoorwegviaduct door en neem iets verderop de afslag rechts naar het centrum. Er is geen uitvoegstrook! Het centrum wordt aangegeven door bruine bordjes met het opschrift 'Oostvaarders'. 

Komend vanuit de richting Almere Stad:
Rij op de Buitenring door tot aan de rotonde die naar de Stripheldenbuurt voert. Neem deze rotonde helemaal en rijd terug. Ga onder het spoorwegviaduct door en neem iets verderop de afslag rechts naar het centrum. Er is geen uitvoegstrook! Het centrum wordt aangegeven door bruine bordjes met het opschrift 'Oostvaarders'.