Like Stad & Natuur Almere

De Oostvaarders

10°C

Route

Met de fiets
Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders ligt aan het Jan van den Boschpad. Dit fietspad loopt langs de rand van de Oostvaardersplassen. Het fietspad is onder meer bereikbaar vanaf de Hugo de Vriesweg (Buitenvaart), het Maurice Garinpad en het Koopvaarderspad in Almere Buiten. Vanuit de Stripheldenbuurt en de Evenaar kun je via de fietsbruggen over de Buitenring ook over het Jan van den Boschpad naar het natuurbelevingcentrum fietsen.

Openbaar vervoer/te voet 
Met de trein en te voet is het natuurbelevingcentrum bereikbaar vanaf NS Station Oostvaarders in Almere Buiten. Vanaf het station is het ruim 2 kilometer lopen via de Groene Loper, een bewegwijzerde route met houten informatiezuilen. Met de bus en te voet is het centrum bereikbaar met stadslijn M2. De dichtstbijzijnde bushalte is Oostvaardersbuurt Noord. De bus stopt hier op de kruising Mateliefstraat/Koopvaarderspad. Vervolgens is het nog 1,8km lopen, eerst over de witte voetgangersbrug en daarna volg je de houten informatiezuilen.

Met de auto 
Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is voor automobilisten toegankelijk vanaf de noordelijke rijstrook van de Buitenring. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Tijdens de winterafsluiting, blijft het natuurbelevingcentrum gewoon bereikbaar via de Buitenring. 

Komend vanaf de A6: 
Neem op de A6 afrit 8 Almere Oostvaarders (let op: hou op de A6 rechts aan, de 2 linkerbanen gaan door naar Lelystad/Groningen, je kunt later niet meer van baan verwisselen). Ga  bovenaan de afslag linksaf, volg de Buitenring rechtdoor over de rotonde en onder het spoor door en neem iets verderop de afslag rechts naar het centrum. Het centrum wordt aangegeven door bruine bordjes met het opschrift 'Oostvaarders'. Er is geen uitvoegstrook!  Matig daarom ruim van te voren je snelheid en geef tijdig richting aan. 

Komend vanuit de richting Almere Stad:
Rij op de Buitenring door tot aan de rotonde die naar de Stripheldenbuurt voert. Neem deze rotonde helemaal en rijd terug. Ga onder het spoorwegviaduct door en neem iets verderop de afslag rechts naar het centrum. Het centrum wordt aangegeven door bruine bordjes met het opschrift 'Oostvaarders'. Er is geen uitvoegstrook!  Matig daarom ruim van te voren je snelheid en geef tijdig richting aan.