Like Stad & Natuur Almere

De Stad en Natuur bus

22°C

Ontdek

Stad & Natuur heeft sinds juni 2016 een wel heel bijzondere locatie. Waar? Overal in Almere! Deze locatie heeft namelijk wielen: de Stad en Natuur bus. En dat is de meest bijzondere bus die je ooit gezien hebt, zowel van buiten als van binnen. Hij heeft zelfs zonnepanelen en een windmolen op het dak! Bovendien is het de leukste bus, want hij neemt je mee op reis. Je gaat samen met je klas of met buurtgenoten op ontdekkingstocht door de spannende natuur van Almere: naar het bos, naar het strand of op expeditie in je eigen wijk. Ook kom je 'de Stad en Natuur bus' tegen bij allerlei activiteiten in Almere: op een van onze andere locaties of ergens in de stad. Stap in en ga mee op reis!

'De Stad en Natuur bus' is onderdeel van het NME-programma voor Almere Poort, dat we samen met de gemeente Almere en onze partners in Almere Poort hebben ontwikkeld. Het thema van dit programma is ‘Wonen in de wijk’ gekoppeld aan duurzaamheid. 'De Stad en Natuur bus' verbindt de wijk en haar inwoners met de groene ruimte: zowel het ontdekken van de wilde natuur aan de randen van de wijk, als van de groene en duurzame woon-, werk- en leeromgeving in de wijk.

Stad & Natuur wil de bewoners en organisaties in de wijk graag betrekken bij de invulling van de activiteiten met 'de Stad en Natuur bus'. We bieden de mogelijkheid om gezamenlijk activiteiten op maat te ontwikkelen. Ook ideeën over expedities, speciale routes of arrangementen met 'de Stad en Natuur bus' zijn van harte welkom, download het formulier hier! Suggesties kun je kwijt in de ideeënBUS in 'de Stad en Natuur bus' zelf, en natuurlijk via email info@stadennatuur.nl. Wil jij jouw idee insturen voor een nieuwe duurzame bus? Download hier het formulier en teken jouw duurzame bus! We hebben een leuke prijs voor de winnaar.

Activiteitenaanbod
Stad & Natuur Almere wil er aan bijdragen dat de inwoners van Almere hun eigen leefomgeving beter leren kennen, zich daarmee verbonden voelen en zich uiteindelijk ook verantwoordelijk gaan voelen voor die natuurlijke omgeving. Door op expeditie te gaan met 'de Stad en Natuur bus' krijgen zowel kinderen als volwassenen een andere kijk op de wilde natuur dicht bij huis en leren ze wat dieren en mensen nodig hebben om te kunnen (over)leven met behulp van wat de natuur te bieden heeft. Daarnaast wordt de Stad en Natuur bus ingezet om schoolklassen, bewoners en groepen de vervoeren naar prachtige locaties in de natuur. Zo zorgt Stad & Natuur dat de natuur binnen handbereik is! Op evenementen in bijvoorbeeld het stadscentrum is de Stad en Natuur bus regelmatig aanwezig met verschillende activiteiten en workshops. 
De Stad en Natuur bus is ook te huur voor groepen, klassen en in te zetten op evenementen. Mail of bel voor meer informatie over de huur van de Stad en Natuur bus naar info@stadennatuur.nl of 036-5475050.