Like Stad & Natuur Almere

Den Uylpark

12°C

Route

Met de fiets
De dierenweide is te bereiken via het Tsjaikowskypad, dat vanuit Muziekwijk naar het Stadscentrum leidt. Wanneer je evenwijdig aan de spoorlijn tussen station Almere Muziekwijk en station Almere Centrum fietst, dan neem je het Den Uylpad en kom je vanzelf langs de dierenweide. 
 
Openbaar vervoer/te voet
Vanaf zowel station Muziekwijk als station Almere Centrum is het ongeveer 10 minuten lopen. Volg  het Componistenpad of de Dokkumlaan en sla dan af naar het Den Uylpad.

Met de auto
De dierenweide bevindt zich aan de rand van Stedenwijk-Noord, waar een blauwe zone geldt. Parkeren kan het best  buiten de blauwe zone, bijvoorbeeld bij partycentrum Spot Light, Amsterdamweg  1. Deze is bereikbaar via de Stedendreef. Loop vanaf het parkeerterrein evenwijdig aan de Amsterdamweg langs het Huis van Vrede. Sla linksaf het Den Uylpad op en loop de brug over. Dan kun je de Dierenweide al zien liggen. Ook bij het Zwembad Almere Stad, Johann Sebastiaan Bachweg 3,  kan geparkeerd worden, loop vanaf het zwembad onder het fietstunneltje door het park in, je ziet de kinderboerderij na het tunneltje liggen.