Like Stad & Natuur Almere

Den Uylpark

11°C

Ontdek

Spelen en ontmoeten bij de Kinderboerderij
Kinderboerderij Den Uylpark is een gezellige Kinderboerderij met varkens, pony’s, kippen, konijnen, geiten, schapen, cavia's, vogels en ratten. Een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en kinderen lekker kunnen spelen. Ze kunnen met een kruiwagen en bezem over het erf rommelen en met de dieren knuffelen. Wekelijks wordt er een activiteit georganiseerd op de kinderboerderij, zoals knutselen of ponyrijden. Ook worden er heerlijke verse eitjes verkocht.

Activiteiten en natuureducatie
Er is nog veel meer te beleven op de Kinderboerderij: in het voorjaar wordt bijvoorbeeld het Lentefeest gevierd en worden de schaapjes geschoren. Ook worden er regelmatig workshops en andere activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Schoolklassen uit Almere doen er mee aan het educatieve programma van Stad & Natuur. Kijk hier voor het educatieve aanbod van Stad & Natuur.

Speurtocht
Met kinderen kun je kinderboerderij den Uylpark en het Den Uylpark nog beter verkennen door de speurtocht 'Varken Vinny Verkent' te doen! Koop de speurtocht voor €1,00 op de Kinderboerderij of bestel deze op onze website!

De dieren
Kune kune varkens, pony’s, kippen, konijnen, cavia's, ratten, parkieten, geiten en schapen. Deze dieren wonen allemaal op de Kinderboerderij Den Uylpark. Overdag zijn de dieren lekker buiten in de verschillende weides, die rondom het gebouw en iets verderop in het park liggen. Je mag gewoon tussen de dieren rondlopen in de grote weide en in de knuffelhoek kun je de konijnen aaien. ’s Avonds gaan de dieren op stal in de bijzondere houten kubus.

Samen met de buurtbewoners van Stedenwijk
Mariska Oostland is de beheerder van de kinderboerderij. Zij wordt hierbij ondersteund door een grote groep vrijwilligers uit de buurt. Zij helpen haar met de openstelling, het voeren en het verzorgen van de dieren en andere klussen.