Den Uylpark

Eerste lammetje geboren op Kinderboerderij Den Uylpark

1 maart 2017

Zondag 26 februari werden de vrijwilligers verrast met het eerste lam, een geitje!  Het geitje is een Toggenburger, te herkennen aan de witte aftekeningen op haar kop, ook wel het masker genoemd. De Toggenburger komt oorspronkelijk uit Zwitserland. De Toggenburger staat bekend om een rustig karakter, waardoor ze eenvoudig te houden zijn. De moeder van dit prachtige lam is echter niet zo rustig en vooral erg eigenwijs. Ze springt steeds over de hekken heen. Zelfs een week voor de bevalling nog met een hoog zwangere buik. De dierverzorgers en vrijwilligers van Kinderboerderij Den Uylpark hopen dat de kleine de karaktereigenschappen van de vader overneemt.

Op Kinderboerderij de Beestenbende, Kinderboerderij Den Uylpark en bij de schaapskudde in het Vroege Vogelbos verwacht Stad & Natuur binnenkort meer lammeren. Hierdoor kan het voorkomen dat de stal soms gesloten is voor het publiek. Tijdens en tot twee dagen na de bevalling krijgen moeder en kinderen rustig de tijd om weer aan te sterken en elkaar te leren kennen. Daarna zijn jullie natuurlijk van harte welkom om de nieuwe bewoners van de kinderboerderijen te bezoeken!

Wil jij het eerste lammetje komen bewonderen? Dan kun je tijdens openingstijden van de kinderboerderij naar binnen. Kinderboerderij Den Uylpark is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00-16.30 uur en in het weekend van 14.00-16.30 uur. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe inwoners van de kinderboerderijen? Kijk dan op www.stadennatuur.nl en volg ons op Facebook www.facebook.com/stadennatuur! Ook beide kinderboerderijen en het Vroege Vogelbos hebben een eigen facebookpagina. Kinderboerderij den Uylpark ligt aan het Heerenveenpad 43 in Almere Stad.