Like Stad & Natuur Almere

Den Uylpark

Kinderboerderij Den Uylpark in Almere wint Wecycle Dierendagbonus

9 oktober 2018

Met een fraaie promotievideo, waarin Anne de Geit de hoofdrol speelt, is Kinderboerderij den Uylpark één van de drie winnaars van de Wecycle dierendagbonus. Alle 175 kinderboerderijen met wie Wecycle samenwerkt, maakten kans op de bonus. Wecycle oragniseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). In 'Het Wecycle-avontuur van Anne de Geit' promoot de kinderboerderij op een leuke manier het inleveren van afgedankte kleine elektrische apparaten op de boerderij. Ook het promotiemateriaal van Wecycle, een gratis kwartetspel, is goed in de video verwerkt. Met de video wint de kinderboerderij een bonus van 250 euro.

Anne de geit

Anne de Geit speelt de hoofdrol in de video voor Wecycle op Kinderboerderij Den Uylpark in Almere om het inleveren van elektrische apparaten te promoten

Er werken 175 kinderboerderijen samen met Wecycle, die vanuit een maatschappelijke sponsoring de boerderijen financieel ondersteunt. Elke kinderboerderij in Nederland kan inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor deze inzet ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks een sponsorbijdrage van 250 euro. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden. 

Over de kinderboerderij

Kinderboerderij Den Uylpark, onderdeel van Stichting Stad & Natuur Almere, is een gezellige Kinderboerderij met varkens, pony’s, kippen, konijnen, geiten, schapen en cavia's. Een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten en kinderen lekker kunnen spelen. Ze kunnen met een kruiwagen en bezem over het erf rommelen, met de dieren knuffelen en ze mogen een rondje rijden op de rug van de pony. Ook worden er heerlijke verse eitjes verkocht. Daarnaast is de kinderboerderij inzamelpunt voor Wecycle. Het filmpje waarmee de kinderboerderij heeft deelgenomen aan de wedstrijd van Wecycle is te vinden op de Facebook-pagina van de kinderboerderij.

Over Wecycle

Wij zijn de stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doen we voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren we kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement. We hebben 10.000 inzamelpunten in Nederland en werken samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie.

In onze Wecycle Service Centers verbinden we de circulaire met de sociale economie. Door apparaten te sorteren en demonteren, geven we mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief op een baan en neemt de kwaliteit van recycling toe.

In 2017 hebben wij 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.