Like Stad & Natuur Almere

Het Klokhuis

Almere verwelkomt Generation Discover bright ideas hub

12 april 2018

Almere verwelkomt Generation Discover bright ideas hub

Basisschoolleerlingen uit de regio ontdekken mogelijkheden van wetenschap en technologie

Shell en Stad&Natuur Almere bundelen de komende 2 weken hun krachten om basisschoolleerlingen uit de regio spelenderwijs te laten kennis maken met wetenschap en technologie. Vandaag vond de officiele opening van de bright ideas hub plaats, samen met leerlingen van Playing for Success, Liesbeth Bronkhorst, Directeur Stad & Natuur Almere en Anne Schreuder, MVO Manager Shell Nederland.

Vanaf 2020 worden wetenschap en technologie verplichte vakken in het Nederlandse basisschoolonderwijs. Om scholen hierbij te ondersteunen, hebben Shell en partners in samenwerking met docenten en leerlingen de bright ideas challenge ontwikkeld. Deze challenge daagt bovenbouwleerlingen uit om om oplossingen te vinden voor mondiale uitdagingen op het gebied van energie, water en voedsel.

Door deelname aan de challenge, bestaande uit een online lespakket en een klassenbezoek aan de hub, komen jongeren op een interactieve en onderzoekende manier in aanraking met wetenschap en technologie. Zo ontdekken ze dat zij zélf allerlei slimme ideeën kunnen bedenken, die een positieve bijdrage kunnen leveren aan hun eigen toekomst en daarmee de toekomst van ons allemaal. Scholen uit heel Nederland kunnen tot eind april deelnemen, vervolgens selecteert een jury van experts de drie beste landelijke ideeën en reikt de publieksprijs uit tijdens het Generation Discover Festival in oktober in Den Haag

“Scholen reageren enthousiast op dit initiatief, we hebben veel aanmeldingen gekregen voor het programma.,” zegt Liesbeth Bronkhorst. “Almere Poort is de komende twee weken dé plek waar je wetenschap en technologie kunt beleven..”

“Met ons Generation Discover programma willen we jongeren, die niet zo snel in aanraking komen met wetenschap en technologie, laten ervaren hoe leuk het is om hiermee bezig te zijn,” We hebben als maatschappij de ideeën en denkkracht van deze generatie hard nodig!” vult Anne Schreuder aan.

In de bright ideas hub doen bezoekers in ruim een uur inspiratie op aan drie interactieve tafels. Ze verkennen wereldproblemen bij een dynamische halve globe, staan oog in oog met een robot-quizmaster en bouwen samen aan de stad van de toekomst. Bij het aansluitende programma van Het Klokhuis gaan de leerkingen zelf aan de slag met de workshop “Duurzaamheid door een kinderbril”.

Tot en met 20 april zullen bijna 700 leerlingen van basisscholen uit de regio een bezoek brengen aan de hub en Het Klokhuis. Nieuwsgierig naar deze futuristische dome? Tijdens schooltijd is de hub gereserveerd voor schoolklassen, maar daarbuiten zijn alle bezoekers welkom. Daarnaast is er tijdens de open dag van Het Klokhuis op zondag 15 april van 12.00 – 16.00 uur nog veel meer te beleven. Inschrijven kan via brightideas.generationdiscover.nl.

Opening hub