Like Stad & Natuur Almere

Het Vroege Vogelbos

Babyboom schaapskudde in volle gang

23 maart 2017

De jaarlijkse 'lammetjesboom' in de schaapskooi van Stad & Natuur is gaande. De eerste lammetjes van de schaapskudde in het Vroege Vogelbos zijn inmiddels geboren! Ruim 25 vrouwelijke schapen verwachten nog lammetjes. Tot en met 9 april zijn er elke woensdag en zondag van 14.00 tot 15.00 uur schapenpraatjes bij de schaapskooi.

Wil je de lammetjes komen bewonderen? Dan kun je altijd komen gluren door het raam aan de voorzijde van de schaapskooi (Muiderweg 8, Almere Haven). Tijdens de schapenpraatjes op woensdag- en zondagmiddag krijg je uitleg over onze schapen en met een beetje geluk, wordt er op dat moment een lammetje geboren! Met zoveel drachtige ooien is dat goed mogelijk!
De lammetjes maken deel uit van de schaapskudde van Stad & Natuur Almere. Stad & Natuur heeft de drachtige schapen laten scheren voor ze aflammeren. Zo is de conditie van het schaap beter te controleren en verloopt de geboorte van het lam hygiënischer. De wol van de schapen wordt gebruikt door de Almeerse Wolunie, waarbij de wol in de Wolfabriek in de schaapskooi wordt verwerkt tot een product. Uiteindelijk zijn de geboren lammetjes dus op meerdere manieren nuttig: ze begrazen de berenklauw in het Kromslootpark en het Vroege Vogelbos en ze leveren wol voor de Almeerse Wolunie.
Ook op Kinderboerderij de Beestenbende en Kinderboerderij Den Uylpark zijn er lammetjes geboren! Wilt u op de hoogte blijven van de 'lammetjesboom' bij Stad & Natuur? Kijk dan op facebook.