Like Stad & Natuur Almere

Het Vroege Vogelbos

Drents Heideschaap lammetjes geboren in het Vroege Vogelbos

7 februari 2020

Na een heuse geboortegolf van lammetjes bij de Flevolanders zijn in de nacht van 5 op 6 februari de eerste lammetjes bij de Drentse Heideschapen geboren, een prachtige tweeling. Moeder en kinderen maken het goed en het is gezellig druk in de schaapskooi!

De komst van deze twee lammetjes markeert het begin van de tweede groep schapen die aan hun lammerseizoen zijn begonnen. Het zijn twee mooie, bonte lammetjes die er heel anders uitzien dan de lammetjes van de Flevolanders. De schaapskooi is ingedeeld in kleinere afgescheiden hokjes, met in elk deel één moeder en minstens één lammetje. Langzaam worden dan steeds meer moeders en lammetjes bij elkaar gezet en kun je zien hoe ze om elkaar heen dartelen.

Naast de Flevolanderlammetjes zijn er nu dus ook twee Drentse lammetjes. Het Drents Heideschaap is een relatief klein en erg zelfredzaam schapenras met een rijke, puur Nederlandse historie. Het Drents Heideschaap is verder een schapenras dat voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden en dat bij Stad & Natuur deels verantwoordelijk is voor de begrazing van het Vroege Vogelbos waar onder andere de reuzeberenklauw elk jaar weer op popt.

De komende weken verwachten we nog meer lammetjes in het Vroege Vogelbos. De schaapskooi is niet open voor publiek, maar je kunt aan de voorkant bij het panoramaraam goed zien hoe het met de schapen en hun lammetjes gaat. Op dinsdag en zondagmiddag kun je bovendien, gratis, komen luisteren naar de schapenpraatjes! Daar leer je alles over de verschillende schapenrassen en hun eigen eigenaardigheden. Voor meer info kijk op www.stadennatuur.nl. Zondag 29 maart kan ook alvast in de agenda, dan vieren we Lammetjesdag en ben je van harte welkom om onder andere te zien hoe de lammetjes voor het eerst naar buiten mogen!

Lammetjes Drents Heideschaap 2020