Schaapskudde Almere nieuws

Altijd al schaapsherder(in) willen zijn?

31 maart 2021

Droom je over een schaapskudde en heb je verstand van schapen? Wil jij meer ervaring opbouwen als schaapsherder(in) onder leiding van onze kundige schaapsherder? En beschik jij over een opgeleide hond voor het schapen hoeden? Met als doel dat je ook zelfstandig de kudde kan hoeden? Dan is vrijwilliger bij onze Schaapskudde in Almere Haven en Noorderplassen wat voor jou!
Sinds april 2019 begrazen twee groepen Schoonebeeker Heideschapen, in beheer van Stad & Natuur, een aantal terreinen in Almere. De voornaamste functie van onze schapen is de natuurlijke begrazing van het Almeerse landschap om de biodiversiteit te bevorderen. Onder leiding van schaapsherder Jasper en zijn bordercollies trekken de schapen door Almere Haven en de Noorderplassen. Dit gebeurt in opdracht van de Gemeente Almere.

Naast het hoeden van de schapen komt er nog meer kijken bij schapenbegrazing in de stad: Dagelijks komen er bezoekers en omwonenden aangewaaid om een praatje te maken over de schapen. Daarnaast betrekken wij de schaapskudde (zodra het weer kan) ook bij onze activiteiten en educatie. Op die manier leert Almere over het belang van natuurlijk beheer middels de schapen, waarbij vooral ook genieten van de mooie dieren centraal staat! Wil je meer weten over deze vrijwillige functie, bekijk de volledige vacature dan hier