Like Stad & Natuur Almere

Almeerse Wolunie

Almeerse Wolunie
Wol van Almeerse schapen
21°C

Almeerse Wolunie

Wolverwerking in Almere
In Nederland bestaat al heel lang geen wolverwerkende industrie meer. Wie ruwe wol wil laten verwerken tot een product, moet daarvoor naar een fabriek in Duitsland of Denemarken. Stad & Natuur vindt dat jammer. Daarnaast willen wij de producten die onze schaapskudde oplevert, met name de wol en het vlees, beter benutten. Ons doel is om het product wol en de verwerkingsmogelijkheden daarvan in Almere op een hedendaagse en duurzame manier neer te zetten, en de inwoners van Almere hierbij te betrekken. 

Daarom heeft Stad & Natuur de Almeerse Wolunie opgericht en de Wolfabriek gerealiseerd, in de Schaapskooi bij het Vroege Vogelbos in Almere Haven. Hier worden workshops gehouden, waarin je als Almeerder (ook niet-Almeerders zijn van harte welkom!) meewerkt aan het verwerken van de wol van de Almeerse schapen tot duurzame en eigentijdse producten. Die producten worden vervolgens weer verkocht in het winkeltje bij de Wolfabriek.

De workshops wolverwerking
Tijdens de workshops in de Wolfabriek komen alle stappen die nodig zijn om van wol een product te maken aan bod. Wassen, kaarden, verven met plantaardige kleurstoffen, en later ook vilten, spinnen, breien of weven.

Word lid van de Almeerse Wolunie en doe ook mee!
Wil je ook meedoen? Word dan lid van de Almeerse Wolunie. Leden van de Almeerse Wolunie kunnen gratis aan vier basisworkshops deelnemen en mogen het zelfgemaakte product houden. Lidmaatschap kost in 2018 € 50,00. Naast het lidmaatschap kent de Almeerse Wolunie ook het donateurschap voor particulieren of bedrijven, dit kost € 25,00 of € 100,00 per jaar. Kijk voor meer informatie op Facebook en bekijk de website http://almeersewolunie.nl/ 

Aanmelden
Stuur een e-mail met uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres naar info@almeersewolunie.nl Of kijk voor meer informatie over het lidmaatschap hier!