Like Stad & Natuur Almere

Nieuws

Flevoland lanceert top 6 voedseleducatie voor basisonderwijs

26 juni 2020

Veel kinderen en hun ouders weten niet waar hun voedsel vandaan komt en waarom gezond eten belangrijk is. Basisscholen zijn een fantastische plek om kinderen actief in contact te brengen met gezond eten, bijvoorbeeld door paddenstoelen te kweken, boerenkoolwafels te bakken of op bezoek te gaan bij de fruitteler.

Laagdrempelige voedseleducatie
Om voedseleducatie voor scholen zo laagdrempelig mogelijk te maken, selecteerden IVN FlevolandStad & NatuurJong Leren Eten FlevolandAeres en GGD Flevoland dé Flevolandse top 6 voor voedseleducatie. We maken deze voor heel Flevoland beschikbaar.

Ons doel? Alle kinderen in Flevoland gaan op voedselontdekkingstocht, zodat zij leren om zelf gezonde en duurzame voedselkeuzes te maken.

Het aanbod: 

  • Bestaat uit zes unieke Flevolandse voedsellessen. Denk aan een kookworkshop in de klas, een kant-en-klaar lespakket over bijen of een verzorgde excursie naar een boerderij in de buurt;
  • is voor zowel onder- als bovenbouw;
  • vindt plaats op school, rond school en op locatie.

Bekijk hier een voorproefje van het aanbod!

Lanceringsweek: 5 - 9 oktober
Alvast voor in de agenda: in de week van 5 – 9 oktober 2020 lanceren we het nieuwe voedseleducatie-aanbod officieel. We trappen deze week het programma feestelijk af op één school per deelnemende gemeente. Ook ontvangen alle scholen een groen cadeautje. Meer informatie volgt in september.  

Doe je mee?
Je ontvangt deze mail omdat je partner bent in het voedseleducatie-netwerk in Flevoland of omdat we hopen dat je je in de toekomst bij ons netwerk aansluit. Leuk dat we er samen voor gaan zorgen dat alle kinderen in Flevoland op voedselontdekkingstocht kunnen! Wil je (nog) meer doen om kinderen in contact te brengen met voedsel? We kijken graag naar de mogelijkheden. Neem contact op met projectleider Mariza Bosch.

Logos DD