Like Stad & Natuur Almere

Nieuws

Natuuronderwijs thuis!

17 april 2020

Gelukkig kun je thuis ook een hoop doen aan natuureducatie! Stad & Natuur geeft tips! Leuk en leerzaam om te doen met je kinderen,of met je klas op afstand! 

Zoekkaarten

Stad & Natuur heeft wat gave zoekkaarten ontwikkelt waarbij je in je tuin op zoek gaat naar verschillende materialenin de natuur. Denk aan iets hard en iets zachts, iets kleins en iets groots en zoek naar verschillende kleuren in je tuin! 

  


Insectenhotel maken, verrekijker knutselen en vogelsspotten: Hoe doe je dat?

Nu je veel thuis bent heb je natuurlijk extra tijd om door te brengen in de natuur, wel te verstaan je achtertuin! Daar kun je een hoop doen voor de dieren en natuurlijk de dieren spotten! Stad & Natuur heeft filmpjes gemaakt hoe je dit het beste kan doen!

Maak met een paar simpele materialen een heus insectenhotel!

Heb je ook zoveel wc-rolletjes over? Maak er dan een verrekijker van en spot de vogels in je tuin!

 

En vogelsspotten doen je zo!

 

 


 BINGOOO

Wist je dat je ook buiten in je tuin bingo kunt spelen? Stad & Natuur heeft bingokaarten ontwikkeld: een bingokaart over kriebelbeestjes die je in je tuin kunt vinden, een bingokaart met dierenhuisjes die je misschien wel in je tuin kunt vinden, een bingokaart speciaal voor Konings-/Woningsdag en een extra moeilijke tuinbeestjes bingokaart! Heb jij bingo?

 

 

Koningsdag Buiten Beestjes Bingo

Buiten Bingo 2

 


Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het heeft ... een schutkleur!

Verstoppertje spelen is hartstikke leuk! Vooral als je dat met al je vriendjes kunt doen. Omdat dat nu even niet mag, hebben we een alternatief bedacht: schutkleuren verstoppertje! Check de plaat voor de benodigheden en alle spelregels. Wie niet weg is, is gezien!

Schutkleuren verstoppertje


 

Knappe Knoppen

Het is lente en dat kun je buiten goed zien. Naast alle voorjaarsbloemen, krijgen de bomen ook weer knoppen en bladeren. Ben jij een echte knappe kop? Maak dan onze Knappe Knoppen puzzel! De antwoorden vind je hier (en niet stiekem spieken he?) 

Knappe Knoppen


Zo maak je les in de natuur nog leuker!

Wist je dat veel lessen nog veel leuker worden in de natuur? Je kunt bijvoorbeeld rekenen met stokken en blaadjes, alle woorden opschrijven van dieren, planten en dingen die je tegenkomt in de natuur en er zijn natuurlijk nog veel meer activiteiten die je kunt doen. Doe bijvoorbeeld een potje boter, kaas en eieren met takken, bladeren en andere dingen die je tegenkomt in de natuur. Bekijk hier het filmpje!