Onderwijs nieuws

Nieuwe kinderdirecteuren aan de slag met groene schoolpleinen

4 november 2021

Sinds kort zijn we in Flevoland drie kinderdirecteuren rijker! Liyana mag zich een schooljaar kinderdirecteur Natuur & Duurzaamheid noemen van Almere. Brent uit Dronten en Norah uit Lelystad zijn dat voor hun gemeente.

Maar wat doet een kinderdirecteur dan? De kinderdirecteuren komen ieder seizoen in actie en delen dan hun ideeën en geven advies op een natuur- of duurzaamheidsthema met IVN Flevoland en Stad & Natuur Almere. De kinderen kwamen vorige week voor het eerst samen in Het Belevenissenbos in Lelystad. Dat is voor veel kinderen in Lelystad geen onbekende plek. Het is namelijk het grootste speelbos van Nederland en ook de lievelingsnatuurplek van Norah.

Groene Schoolpleinen
De eerste bijeenkomst stond in het teken van kennismaken en groene schoolpleinen. Brent, Liyana en Norah hadden een foto meegenomen van hun schoolplein. Zo leerden ze elkaar meteen wat beter kennen. De foto’s van de groene schoolpleinen waren ook een mooie gesprekstarter om te kijken hoeveel groen er op het schoolplein te vinden was en wat de kinderen daarvan vinden. Ook de kinderdirecteuren hadden allemaal mooie ideeën om schoolpleinen te vergroenen. De kinderen hebben hun ideale groene schoolplein vastgelegd in een tekening. Bekijk hieronder het resultaat:

kinderdirecteuren Norah en Liyanakinderdirecteur Brent
Vlnr: Norah, Liyana en Brent

Volgende bijeenkomst
Na een korte workshop vloggen waar ook nog uitgebreid geoefend werd, zat de eerste bijeenkomst erop. De kinderdirecteuren komen in december weer samen en gaan dan aan de slag met het thema ‘voedsel’. Wordt vervolgd!