Like Stad & Natuur Almere

Nieuws

Tof thema in de klas?

20 november 2019

Heb jij binnenkort een tof thema in de klas en ben je opzoek naar aantrekkelijke inhoud? Denk dan aan ons aanbod! Afgelopen periode heeft openbare Jenaplanschool De Kring het thema voeding behandeld. Hun eigen lesprogramma hebben zij aangevuld met verschillende lessen van Stad & Natuur. De kleuters weten door de leskist ‘Van Graan tot Brood’ nu alles over granen, aren en meel, en kunnen zelf een brood bakken. Ook hebben ze een heerlijke groentesoep gemaakt bij de kookworkshop van Oerz.

''Leerkracht van groep 1-2 van De Kring: Het was echt geweldig! Joost heeft samen met de kinderen een groentesoep gemaakt. De kinderen waren sowieso al erg enthousiast dat er een echte kok zou langskomen en hebben allemaal geproefd van de soep. Ook heeft het de kinderen geïnspireerd om thuis te helpen met koken (gelijk dezelfde dag)."Joost had een grote hoeveelheid aan verschillende verse producten mee, zijn eigen snijplanken, pannen, kookplaat + verlengsnoer, biologisch afbreekbare soepbekers, messen en soeplepels. Ook heeft hij goed nagedacht over de veiligheid, namelijk door pilonnen met touw om de kookplaat heen te zetten. Hierdoor was het heel duidelijk voor de kinderen welk afstand veilig is. Uiteindelijk is Joost 1,5 uur per groep bezig geweest: uitleg/verkennen van groenten, werk verdelen, groenten snijden, het koken zelf, samen opruimen én samen eten. Ik heb van alle groepen alleen maar positieve reacties gehoord. En ook de rest van de school heeft van de geur kunnen meegenieten. Zeker voor herhaling vatbaar!''

Kaas maken
De groepen 3-5 zijn allemaal op bezoek geweest bij biologische kaasboerderij de Groene Griffioen. Na een verkenning van de boerderij hebben de kinderen samen met de kaasboer drie zachte en twee harde kaasjes gemaakt en daarna lekker opgesmikkeld! 

Heb jij ook een tof thema? Zoek in onze catalogus op jouw trefwoord en kijk wat wij allemaal aanbieden. Ben je ergens naar opzoek wat wij niet hebben, schroom niet en bel of mail ons! Wij denken graag met jullie mee en zijn altijd op zoek naar leuke ideeën om ons aanbod te versterken.