Primair onderwijs

Primair onderwijs
Buiten is een wereld te ontdekken
24°C

Aanbod

De natuur dichterbij brengen. Dichterbij de stad, dichterbij de scholen, de opvanglocaties en de leefomgeving van kinderen en hun ouders. Dat is ons doel en dat vertalen wij elk jaar in een vernieuwend en aansprekend aanbod voor het onderwijs in Almere.

Op locatie of in en om de school
De gevarieerde activiteiten uit ons jaarprogramma, waarin de thema’s natuur, dieren en cultuur centraal staan, zorgen altijd voor een verrassende, avontuurlijke en natuurlijk leerzame ervaring. We bieden activiteiten die je in en om de school kunt doen en activiteiten waarbij je er lekker op uit kunt met de klas. Naar een van onze prachtige locaties waar altijd veel te ontdekken is, of naar andere mooie plekken in de stad. Ook organiseren we activiteiten met onze partners, zoals Staatsbosbeheer, de Stadsboerderij, Kinderboerderij de Stek en de gemeente Almere.

Aanbod op maat
Veel van onze activiteiten zijn ook uitvoerbaar in de directe omgeving van de scholen. Op basis van de jaarplanning van een school, kijken we hoe we ons aanbod flexibel kunnen inzetten of op maat activiteiten kunnen ontwikkelen die in het curriculum zijn in te passen. Deze mogelijkheid is ook toepasbaar voor het speciaal en passend onderwijs. 
Het is ook onze intentie natuureducatie in te bedden in de doorgaande leerlijn, dagarrangementen en het binnen- en buitenschools leren. Daarnaast willen we de ontwikkeling van kinderen en een gezonde levensstijl stimuleren, door natuureducatie te verbinden met cultuur, sport, rekenen en taal. We vinden het belangrijk om kinderen de natuur te laten beleven in hun eigen omgeving. 
Wil je samen met ons de mogelijkheden hiervoor op je eigen school onderzoeken? Neem dan contact op met educatie@stadennatuur.nl
Ons aanbod is ook geschikt voor peuterspeelzalen en kinderopvang/buitenschoolse opvang. Klik hier voor meer informatie.

Download hier ons jaarprogramma met het aanbod voor scholen en het bijbehorende schema. Of kijk voor meer informatie in de digitale catalogus.