Primair onderwijs

Primair onderwijs
Buiten is een wereld te ontdekken
3°C

Aanbod

Stad & Natuur biedt aan scholen een uitgebreid pakket van activiteiten aan, op het gebied van natuur, planten, dieren, biologie, voeding, boerderijeducatie en duurzaamheid. Ons aanbod heeft een kunstzinnige, creatieve, sportieve en/of technische invalshoek. Stad & Natuur heeft als doel om een vernieuwend en aansprekend aanbod voor natuur- en milieueducatie aan te bieden aan de scholen in Almere, in hun eigen omgeving. Wij bieden unieke belevenissen voor de leerlingen, waarbij ze geïnspireerd raken, uitgedaagd worden om te onderzoeken en zo leren over en in de natuur. 

Op locatie of in en om de school
De gevarieerde activiteiten uit ons jaarprogramma, waarin de thema’s natuur, dieren en cultuur centraal staan, zorgen altijd voor een verrassende, avontuurlijke en natuurlijk leerzame ervaring. We bieden activiteiten die je in en om de school kunt doen en activiteiten waarbij je er lekker op uit kunt met de klas. Naar een van onze prachtige locaties waar altijd veel te ontdekken is, of naar andere mooie plekken in de stad. Ook organiseren we activiteiten met onze partners, zoals Staatsbosbeheer, de Stadsboerderij, andere boerderijen en telers en de gemeente Almere.

Aanbod op maat
Veel van onze activiteiten zijn ook uitvoerbaar in de directe omgeving van de scholen of op een ander moment. Op basis van de jaarplanning van een school, kijken we hoe we ons aanbod flexibel kunnen inzetten of op maat activiteiten kunnen ontwikkelen die in het curriculum zijn in te passen. Deze mogelijkheid is ook toepasbaar voor het speciaal en passend onderwijs. Ook biedt Stad & Natuur schoolreisjes op verschillende plekken in de stad.
Wil je samen met ons de mogelijkheden hiervoor op je eigen school onderzoeken? Neem dan contact op met educatie@stadennatuur.nl

Download hier ons jaarprogramma met het aanbod voor scholen en het bijbehorende schema. Of kijk voor meer informatie in de digitale catalogus.