Like Stad & Natuur Almere

VO/MBO/HBO

17°C

VO/MBO/HBO

Voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs
Wij voldoen ook graag aan de behoefte van het voortgezet onderwijs. Dit kan op vele mogelijke manieren. Van specialisten die naar school komen, tot volledige dagprogramma’s al dan niet met een door de school gekozen thema. Kortom, voor het voorgezet onderwijs bieden wij maatwerk voor ieder wat wils!

Zo hebben wij onlangs voor de Meergronden een activiteit ontwikkeld over de geschiedenis van Almere, waarin ze ontdekten dat er al in de steentijd mensen leefden op Almeerse bodem. Hierbij leerden ze onder andere een aantal overlevingstechnieken, wat duidelijk maakte dat het leven toen ook best ingewikkeld kon zijn. Het VMBO van het Groenhorst College komt met regelmaat langs om bij ons schapen te scheren.

MBO en HBO
Maar ook het beroepsonderwijs kunnen wij heel wat bieden. Zo zijn er al veel onderzoeksprojecten geweest waarbij studenten van het MBO Groenhorst of de CAH Villentum hielpen met onderzoeken. En heeft de PABO in opdracht en onder begeleiding van ons succesvol lesactiviteiten ontwikkeld.

Maar ook kunnen docenten terecht voor het huren van natuurgericht onderwijsmateriaal voor tijdens hun eigen lessen, of het inhuren van specialisten zoals natuurfotografen die met de leerlingen een workshop fotografie gaan doen.

Klik hier om direct in te schrijven op het aanbod VO.
Voor meer informatie en vragen (ook voor bijvoorbeeld maatwerk) mail je naar educatie@stadennatuur.nl