Like Stad & Natuur Almere

Vrijwilligers

12°C

Vrijwilligers

Je handen uit je mouwen steken als vrijwilliger bij Stad & Natuur?

Stad & Natuur is een kleine organisatie, bekend van acht prachtige locaties in Almere. Met een klein team van medewerkers houdt S&N de kinderboerderijen, de schaapskooi en de andere locaties draaiende en organiseert veel activiteiten voor scholen en publiek o.a. op stadslandgoed de Kemphaan. Om al onze activiteiten op onze verschillende locaties te kunnen organiseren, kunnen we niet zonder de hulp van vrijwilligers. Dus heb je een paar uurtjes over, hou je van de natuur en kun je goed omgaan met mensen (volwassenen en kinderen)? Meld je dan aan!

We zoeken diverse enthousiaste vrijwilligers!
* Coördinator vrijwilligers Vroege Vogelbos
* Begeleiders bij school- en publieksactiviteiten
* Vrijwilligers dierhouderij

Hieronder tref je meer informatie over de verschillende vacatures.
-----------------------------------------------------------------------

De vrijwilligers coördinator Vroege Vogelbos

 • Is aanspreekpunt voor de vrijwilligers
 • Heeft een spilfunctie in de groep
 • Houdt de NAW gegevens van de vrijwilligers bij, o.a. t.b.v. de verzekering
 • Plant de werkzaamheden
 • Geeft leiding aan de werkzaamheden
 • Maakt aanwezigheidsrooster
 • Faciliteert de werkbijeenkomsten (o.a. koffie/thee)

De persoon die wij zoeken:

 • Heeft EHBO diploma
 • Werkt zelf mee tijdens de bijeenkomsten
 • Woont in Almere.
 • Heeft affiniteit met groenbeheer
 • Er is een ervaren vrijwilliger die de coördinator kan inwerken en als back up kan dienen.

Het is ook mogelijk deze functie als goed samenwerkend team met twee personen in te vullen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Begeleiders school- en publieksactiviteiten
In de weekenden organiseert Stad & Natuur vele activiteiten op haar verschillende locaties. Dit zouden wij niet kunnen doen zonder de hulp van vrijwilligers. Ben je met enige regelmaat beschikbaar in het weekend, meestal een zondag? En lijkt het je leuk om je in te zetten tijdens bijvoorbeeld het Lentefeest op de Kinderboerderijen, of de Modderdag en de Nacht van de Nacht op de Kemphaan? Werkzaamheden kunnen bestaan uit het bemannen van een bepaalde activiteit op een open dag, het verrichten van hand- en spandiensten en helpen met het klaarzetten en opruimen. Naast deze weekendwerkzaamheden, zoeken wij doordeweeks ook enthousiaste vrijwilligers die schoolklassen willen begeleiden bij leuke en spannende activiteiten op de Kemphaan. Deze activiteiten vinden plaats van maandag t/m vrijdag. Wij zoeken voor alle activiteiten mensen die goed met kinderen om kunnen gaan en affiniteit hebben met de natuur.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Vrijwilligers dierhouderij
Stad & Natuur heeft op diverse locaties dieren, op de twee Kinderboerderijen in Stedenwijk en de Bouwmeesterbuurt, maar ook in de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos en op stadslandgoed de Kemphaan. De vrijwilligers dierhouderij helpen met de openstelling van deze locaties en het voeren van de dieren. Dit zowel doordeweeks als in het weekend. Ook helpen zij met publieksactiviteiten op deze locaties en verzorgen zij extra controlerondes tijdens de aflammerperiodes van de schapen en de geiten. Zie jij het zitten om bezig te zijn tussen én met de dieren en het publiek hierover te informeren? Dan ben jij de juiste persoon voor ons!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Wij bieden al onze vrijwilligers:
Een vrijwilligerscontract bestaande uit een WA-verzekering tijdens het uitvoeren van je vrijwilligerstaken en een jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst. Na een kennismakingsgesprek volgt er een inwerktraject en instructie. In overleg met jou maken we een rooster, waarbij je zelf kunt aangeven hoe vaak je beschikbaar bent.

Wij vragen al onze vrijwilligers: 
Wij vinden het belangrijk dat onze vrijwilligers een verklaring omtrent gedrag kunnen overleggen, aangezien er bij al onze werkzaamheden met kinderen wordt gewerkt. 

Indien je geïnteresseerd bent in één van bovenstaande vrijwilligersfuncties, ontvangen wij graag een mail op info@stadennatuur.nl onder vermelding van de bewuste functie en je persoonlijke gegevens. Wij zullen je vervolgens uitnodigen voor een persoonlijk gesprek, waarin we gezamenlijk bekijken hoe we je het beste kunnen inzetten. Nadere informatie over de functies kun je inwinnen via info@stadennatuur.nl