Like Stad & Natuur Almere

Werken bij Stad & Natuur

De natuur dichterbij
18°C

Werken bij Stad & Natuur

Stichting Stad & Natuur Almere verbindt de inwoners van Almere met de groenblauwe stad op de thema’s groen, gezond en duurzaam. Middels de programmalijnen ontmoeting, meer leren en meedoen in het groen, de diverse projecten en de Stad & Natuur locaties bereiken wij dichtbij huis en school jaarlijks zo'n dan 200.000 inwoners en 20.000 leerlingen. Ons team werkt daarbij nauw samen met vrijwilligers, partnerorganisaties, ondernemers, inwoners van de stad, onderwijs en gemeente.

Vanwege het aflopen van de zittingstermijn zoeken wij een:

Lid raad van toezicht

Uw profiel:

  • Binding met de missie, visie en doelstelling van de stichting;
  • Een breed netwerk in Almere;
  • Het vermogen om als sparringpartner én werkgever op te treden voor de directeur/ bestuurder;
  • Vanuit een brede context kunnen signaleren, duiden en begrijpen van essentiële vraagstukken, kansen en risico’s voor de organisatie;
  • Kunnen bewaren van een juist evenwicht in betrokkenheid en de rol als toezichthouder;
  • Kwaliteiten behorende bij het algemene profiel;
  • Commerciële kennis en ervaring in relatie tot een maatschappelijke organisatie;
  • Affiniteit met social media;
  • Integriteit, verantwoordelijkheidsgevoel en een onafhankelijke opstelling;
  • Een ambassadeur voor het (net)werk van Stad & Natuur.

Het betreft een onbezoldigde functie met een onkostenvergoeding.  De raad van toezicht vergadert vast 5 maal per jaar. Daarnaast zijn er bijeenkomsten met een specifiek doel zoals de jaarlijkse personeelsdag, het jaarcongres en activiteiten/evenementen waarbij een vertegenwoordiging vanuit de raad van toezicht aanwezig is. Voor de raad van toezicht is een profiel opgesteld, dat kunt u hier downloaden. 

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met de voorzitter van de raad van toezicht Cees Okkerse tel.nr 06 53396529.

Reageren kan tot 4 juli 2019: stuur uw CV en motivatiebrief naar sollicitatie@stadennatuur.nl tav dhr. C.W.J. Okkerse, voorzitter van de raad van toezicht.

Met uw sollicitatie wordt vanzelfsprekend vertrouwelijk omgegaan. De gesprekken vinden plaats op 10 juli a.s. avond of 11 juli a.s. ochtend.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 Je
 handen uit je mouwen steken als vrijwilliger bij Stad & Natuur?

Stad & Natuur is een kleine organisatie, bekend van acht prachtige locaties in Almere. Met een klein team van medewerkers houdt S&N de kinderboerderijen, de schaapskooi en de andere locaties draaiende en organiseert veel activiteiten voor scholen en publiek o.a. op stadslandgoed de Kemphaan. Om al onze activiteiten op onze verschillende locaties te kunnen organiseren, kunnen we niet zonder de hulp van vrijwilligers. Dus heb je een paar uurtjes over, hou je van de natuur en kun je goed omgaan met mensen (volwassenen en kinderen)? Meld je dan aan!

We zoeken diverse enthousiaste vrijwilligers!
* Coördinator vrijwilligers Vroege Vogelbos
* Begeleiders bij school- en publieksactiviteiten
* Vrijwilligers dierhouderij

Neem voor interesse contact op met 036-5475050 of info@stadennatuur.nl. 

Natuurlijk! Een stage bij Stad & Natuur
Stad & Natuur werkt regelmatig samen met stagiaires van bijvoorbeeld Aeres Almere. Er zijn stageplekken op het gebied van dierhouderij, maar ook mogelijkheden bij programmering, educatie en communicatie. Ben je geïnteresseerd in een stageplek bij Stad & Natuur, stuur dan een sollicitatiemail voorzien van je c.v. naar info@stadennatuur.nl o.v.v. stageplek. Vermeld hierin duidelijk wat voor stage je zoekt, welke opleiding je doet, in welk opleidingsjaar je zit, hoeveel uur per week je beschikbaar bent en in welke periode.