Like Stad & Natuur Almere

Nieuwsarchief

Een schoon Almere tijdens de World Cleanup Day

16 september 2019 - Ook in Almere blijft er genoeg afval op straat liggen. Daarom hebben Run2Day Almere en Stad & Natuur de handen ineengeslagen en organiseren zij op vrijdag 20 september en zaterdag 21 september plogtocht tijdens de World Cleanup Day.
lees het gehele artikel

Vrijwilligers gezocht voor de Nacht van de Nacht op 26 oktober

9 september 2019 - Stad & Natuur organiseert voor de 15e keer de Nacht van de Nacht op Stadslandgoed de Kemphaan. die het leuk vinden om een groep bezoekers langs een met lampionnen en fakkels verlichte route te begeleiden tijdens de Nacht van de Nacht.
lees het gehele artikel

Lammetjes in de maak

5 september 2019 - De ram heeft onze ooien (vrouwelijke schapen) in het Vroege Vogelbos weer bezocht.
lees het gehele artikel

Raad van Toezicht Stad & Natuur uitgebreid met Wolter Tjeenk Willink

3 september 2019 - Onlangs is Wolter Tjeenk Willink toegetreden tot de Raad van Toezicht van Stad & Natuur Almere. Hij neemt de positie over van Peter Lommerse, die na de maximale zittingsperiode van 9 jaar afscheid neemt van de Raad van Toezicht.
lees het gehele artikel

Nieuw festival in Almere: LOF

3 september 2019 - LOF is anders dan de meeste andere festivals. LOF is voor mensen die geprikkeld willen worden, en voor mensen die niet vies zijn van een beetje ‘Out of the Box’. Wel ZEN, maar niet zweverig. Gewoon genieten in het hier & nu.
lees het gehele artikel

Stagiaires Stad & Natuur onderzoeken waterkwaliteit voor Almere meet water

2 september 2019 - In de zomervakantie heeft Fabian, student toegepaste biologie van Aeres MBO, onderzoek gedaan naar onder andere de E-coli bacteriën. Deze meetklus is afgelopen week overgedragen aan Dagmar en Jasmijn die dezelfde opleiding doen als Fabian.
lees het gehele artikel

Paviljoen de Oostvaarders: Nieuwe horeca in het Natuurbelevingcentrum

27 augustus 2019 - Stad & Natuur heeft via een openbare aanbesteding gezocht naar een nieuwe horecaondernemer voor het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders in Almere. Hierbij zijn Arlo Vlaar en Liliane Vlaar-Smit als beste uit de bus gekomen.
lees het gehele artikel

Divers programma activiteiten in het Klokhuis

23 augustus 2019 - In het Klokhuis werkt Stad & Natuur samen met Open Klokhuis en de Schoor voor een leuk programma. Hieronder vind je de poster voor de maand september.
lees het gehele artikel

Uilen in de hoofdrol tijdens het zomerfestival op de Kemphaan

20 augustus 2019 - Zoals elk jaar sluit Stad & Natuur de zomervakantie af met het Zomerfestival, dit keer op zondag 25 augustus van 12.00 tot 16.00 uur. Het festival op Stadslandgoed de Kemphaan staat helemaal in het teken van de uilen.
lees het gehele artikel

Uilenexpo nog twee weken te bezoeken

9 augustus 2019 - Sta deze zomer bij Stad & Natuur op de Kemphaan oog in oog met bekende en onbekende uilensoorten! Zowel Nederlandse als exotische en zeldzame uilen zijn te bezoeken in de doe- en beleefexpo ‘Nachtbrakers’.
lees het gehele artikel