Like Stad & Natuur Almere

Wie zijn wij

Introductie

Belangrijke instrumenten daarvoor zijn de ‘ontmoetingsplekken’ waar mensen in contact kunnen komen met de natuur. Deze ontmoetingsplekken vormen een entree voor de verschillende deelgebieden, zijn goed bereikbaar en functioneren als ‘pleinen’ in het groen. Het gaat dus om levendige plekken die als uitvalsbasis dienen voor een bezoek aan een gebied. Ontmoetingsplekken hebben een eigen vorm, kwaliteit en signatuur en geven meerwaarde aan de belevings- en gebruikswaarde.

De ontmoetingsplekken tot nu toe zijn: natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, de schaapskooi in het Vroege Vogelbos, de dierenweide Den Uylpark en stadslandgoed de Kemphaan, waar ook het hoofdgebouw van Stad & Natuur gevestigd is.  Verder  ontwikkelt Stad & Natuur op dit moment  de  Warmoezerij in het Meridiaanpark in Almere Buiten. Dit wordt een bijzonder park met stadslandbouw,  dierenweiden, boomgaarden en een vollegronds groentekwekerij.

De Stichting ontwikkelt, beheert en programmeert deze ontmoetingsplekken. Ook organiseert S & N activiteiten voor scholen, bezoekers en bewoners op deze locaties. De Stichting geeft ook adviezen aan de gemeente en andere partners over het gebruik van de blauwgroene ruimte.

Stad & Natuur Almere is op 1 juli 2009 begonnen met haar werkzaamheden. Op die datum is de gemeentelijke afdeling NME verzelfstandigd tot de Stichting Stad & Natuur Almere.

nieuws