Zonnige boomfeestdag

Op de zonnige eerste lentedag is in heel Nederland weer de Boomfeestdag gevierd. Almere heeft dit jaar meegedaan op 2 locaties: het Zuiderzeespeelbos op de Kemphaan en het Cascadepark in Poort. Op de Kemphaan is een vlinderheuvel aangelegd door kinderen van het Aventurijn, met behulp van Charly Luske en Tanja Jess. In Poort zijn 45 lindes van 4 à 5 meter hoog geplant door kinderen van de Europaschool.

Tanja Jess en Charly Luske gaven het startschot op stadslandgoed de Kemphaan. Ze vertelden de kinderen van het Aventurijn dat ze o.a. in Almere zijn gaan wonen omdat het hier zo lekker groen is, en dat ze blij zijn dat ze er tijdens de Boomfeestdag aan mee kunnen helpen Almere nog groener te maken. Vervolgens is de eerste boom, een treurwilg, geplant. Daarna zijn de kinderen onder begeleiding van Stad & Natuur, Staatsbosbeheer en Boogaart aan de slag gegaan met het planten van allerlei vlinderstruiken op een heuvel bij het Zuiderzeespeelbos.

In Almere Poort hebben de kinderen van de Europaschool al echt grote bomen geplant in het Cascadepark, Lindes van 4 à 5 meter hoog. Ook zijn er nog wat gevarieerde noten- en fruitbomen geplant bij het Klokhuis. Een zware klus, maar gelukkig kregen de kinderen hulp van leerlingen van het Groenhorstcollege. Hier heeft programmamanager Anja de Graaff van de gemeente Almere het startschot gegeven.

Stad & Natuur organiseert elk jaar in Almere de Boomfeestdag. Dit jaar samen met Staatsbosbeheer, de gemeente Almere, het Groenhorstcollege, het Aventurijn, de Europaschool, het Klokhuis Boogaart, Gebr. Van den Ber, Ginkel groep bv.