Like Stad & Natuur Almere

Nieuws

Meld je aan voor de Klimaatmars Almere

14 januari 2020

In veel landen in de wereld protesteren kinderen en volwassen voor het klimaat. Net als de Zweedse Greta Thunberg maken de jonge klimaatstrijders zich zorgen over de klimaatcrisis. Waarom doen de grote wereldleiders zo weinig? Het is tijd om nú in actie te komen. Daarom organiseert Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) in samenwerking met KLEURinCULTUUR een Klimaatmars door Almere Centrum op vrijdag 24 januari.

Protestborden
'Onze toekomst, onze keuze', 'There's no plan(eet) B', 'Coole kids redden een hete planeet' en 'Dino's dachten ook dat ze nog tijd hadden'. Deze en andere leuzen sieren de protestborden die kinderen op vrijdag 24 januari (inloop vanaf 14.00 uur, start 15.00 uur) gaan maken onder leiding van docenten van KLEURinCULTUUR. Om 16.00 uur zijn de protestborden klaar en lopen de kinderen onder aanvoering van een bekende Nederlander een protestronde door Almere Centrum. De Klimaatmars eindigt om 17.00 uur met wat lekkers in KAF, waar op dat moment de feestelijke opening is van de nieuwe tentoonstelling Hoogtij(d).

Hoogtijd
De tentoonstelling Hoogtij(d) is vanaf zaterdag 25 januari te bezoeken. In samenwerking met Het Scheepvaartmuseum presenteert Kunstlinie Almere Flevoland de indrukwekkende beelden van journalist en kunstenaar Kadir van Lohuizen. De foto's en films geven een kraakhelder beeld van de klimaatcrisis en de noodzaak om in actie te komen. Het is volgens Van Lohuizen niet de vraag of, maar wanneer het waterpeil ook in Nederland tot problematische hoogte stijgt. De Kunstlinie daagt de bezoekers uit de confrontatie aan te gaan en bewust hun eigen koers te bepalen. De Almeerse kunstinstelling heeft hierbij veel aandacht voor de jongere generaties die zich de luxe van het wegkijken een stuk minder makkelijk kunnen permitteren. Het is Hoogtijd om in actie te komen!

Kom in actie
In de weken voorafgaand aan de Klimaatmars organiseert KLEURinCULTUUR diverse workshops rondom protesteren en klimaat. Bekijk het complete aanbod op www.kleurincultuur.com/klimaatmars. Op zondag 19 januari komt Shanna naar het Klokhuis in Almere Poort om protestborden te maken. Bekijk hier meer informatie over deze activiteit van Stad & Natuur: https://winkel.stadennatuur.nl/klimaatmars2019.html Zien wij jou ook bij de Klimaatmars Almere?

Programma
Vrijdag 24 januari 2020
Leeftijd: 8+
15.00 uur (inloop vanaf 14.00 uur): Protestborden maken
16:00 uur: Klimaatmars
17:00 uur: Eten en drinken in KAF
Officiële opening tentoonstelling Hoogtij(d)
GRATIS aanmelden: www.kaf.nl/klimaatmars

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op www.kaf.nl/hoogtijd.