Like Stad & Natuur Almere

Nieuws

Corona-maatregelen Stad & Natuur Almere

23 april 2020

Update 23/4:

In verband met corona zijn alle locaties van Stad & Natuur gesloten en vinden activiteiten voor scholen en publiek momenteel niet plaats. Zodra het kan hopen we je weer te mogen ontvangen op onze locaties en bij onze activiteiten. Ondertussen zijn wij op social media en onze website wel actief met allerlei leuke en leerzame activiteiten. Volg ons daar! 

Facebook:

Stad & Natuur
Kinderboerderij de Beestenbende
Kinderboerderij den Uylpark
Schaapskooi Vroege Vogelbos
Klokhuis
Schaapskudde Almere
Stadslandgoed de Kemphaan

Instagram:

Stad & Natuur
Schaapskudde Almere
Stadslandgoed de Kemphaan


Update 2/4:

Nav de persconferentie van 31 maart 2020 blijven alle locaties van Stad & Natuur gesloten voor publiek tot 28 april. Naast de evenementen die tot 1 juni zijn afgelast zijn ook de educatieve lessen tot 11 mei (na de meivakantie) geannuleerd. 21 april wordt er meer bekend over openstelling van onze locaties en doorgang van lessen en activiteiten na 28 april.  


Update 25/3:

Naar aanleiding van de persconferentie van 23 maart heeft ook Stad & Natuur moeten besluiten om alle publieksactiviteiten t/m 1 juni te annuleren. Dit betekent dat onder andere de lentefeesten op de kinderboerderijen en de meivakantie programmering bij Stad & Natuur niet door kan gaan.


Update 23/3:

Natuurgebieden werden afgelopen weekend overspoeld met bezoekers. Dringend het verzoek om thuis te blijven en te genieten van alle foto's en filmjes die wij voor iedereen online zetten. Je dagelijkse portie verse lucht haal je door buiten in je tuin te genieten van het voorjaar, de hommels vliegen alweer en er zijn meer kleine beestjes te vinden.


Update 15/3

Naar aanleiding van de persconferentie van 15 maart 2020 gelden alle onderstaande maatregelen tot en met 6 april a.s. Met ingang van vandaag is ook de horeca in het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders gesloten en daarmee het gehele gebouw. 


In navolging van de landelijke en lokale richtlijnen heeft Stad & Natuur besloten al haar activiteiten op alle locaties tot en met 31 maart te annuleren. Ook zijn met ingang van zaterdag 14 maart alle locaties gesloten voor publiek met uitzondering van Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en de inpandige horeca.

Stad & Natuur neemt hiermee haar verantwoordelijkheid om te voorkomen dat het corona-virus zich verder verspreidt. Ook weegt het welzijn van vrijwilligers, van mensen die voor dagbesteding naar de locaties komen en van medewerkers zwaar in dit besluit.

Concreet betekent deze maatregel voor de periode van zaterdag 14 maart tot en met dinsdag 31 maart:

  • Kinderboerderijen de Beestenbende en Den Uylpark en de Schaapskooi in het Vroege Vogelbos zijn gesloten. Uiteraard worden de dieren wel verzorgd op deze locaties.
  • Alle activiteiten voor publiek, georganiseerd door Stad & Natuur, worden afgelast; het gaat hierbij onder meer over de zondagopenstelling van het Klokhuis door Stad & Natuur, de Wilde Weetjes bij de Oostvaarders en de Lammetjesdag in het Vroege Vogelbos. Wie online kaartjes heeft gekocht, zal een restitutie ontvangen. Kijk op www.stadennatuur.nl voor de geannuleerde activiteiten.
  • Ook de educatieve activiteiten voor scholen worden in deze periode geannuleerd.
  • Voor Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders geldt dat alle activiteiten ook zijn geannuleerd. Paviljoen de Oostvaarders, de horeca in het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders en het gebouw zijn wel geopend.
  • De medewerkers van Stad & Natuur werken zoveel mogelijk thuis; voor vragen kan gemaild worden met info@stadennatuur.nl