Les Roodkapje van start

Roodkapje is de eerste activiteit in het nieuwe schooljaar van Stad & Natuur. De stichting biedt elk schooljaar aan de Almeerse basisscholen een lesprogramma aan, gericht op de verschillende groepen, waarmee zij actief aan de slag kunnen in de Almeerse natuur. Ook de activiteit van Graan tot Pannenkoek gaat van start bij de Stadsboerderij.  

De komende maand gaan 30 groepen 1 en 2 als Roodkapje in het bos op weg naar het huisje van Grootmoeder. Onderweg komen ze van alles tegen. Ze verwonderen zich over de verschillende bladeren, luisteren naar de vogels, raden van welke dieren de holletjes zijn. Natuurlijk ontbreken ook de wolf en de jager niet.

 Tegelijkertijd gaan 1100 kinderen uit groep 3 en 4 van start met de les ‘Van graan tot pannenkoek’.  Ze ontdekken hoe pannenkoeken of poffertjes worden gemaakt, te beginnen bij het oogsten van tarwe. Ze voeren alle onderdelen van het proces zelf uit;  dorsen, wannen, malen, zeven en poffertjes bakken en natuurlijk eten ze ze daarna op.

 Het hele jaar door zijn er activiteiten voor verschillende leeftijdniveaus en op verschillende locaties in de stad. Bij dit aanbod wordt nauw samengewerkt met de Stadsboerderij, Staatsbosbeheer, Flevo-landschap en de Dierenweides. Enkele activiteiten zijn al helemaal volgeboekt, maar er zijn nog wat plaatsen vrij voor bijvoorbeeld de Sterrenkundeles in november op de Kemphaan en de activiteiten Overwinteren en Ontdekkingstocht bij het natuurbelevingcentrum aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen. Het aanbod is te raadplegen via de website stadennatuur.nl, via Natuurlijk Onderwijs. Bij belangstelling kunnen leerkrachten contact opnemen via telefoonnummer 036-5475050 of via de mail op educatie@stadennatuur.nl.