Stad & Natuur nieuws

Samenwerking met Floriade Expo 2022

20 september 2021

Bezoek aan de Floriade

Leerlingen van de vier ambassadeursscholen van Floriade brachten begin september een bezoek aan Floriade Preview. De leerlingen namen een kijkje in het Preview Centre en kregen twee leuke workshops van Stad & Natuur.

Het bezoek aan de Floriade was een bedankje voor de hulp van de scholen bij het ontwikkelen van het Floriade Kids-programma.

Floriade Expo 2022 wil graag de urgentie van het thema Growing Green Cities overbrengen aan de generatie van de toekomst met het Floriade Kids-programma. Stad & Natuur heeft meegeholpen aan de ontwikkeling van dit programma. De ambassadeursscholen zijn hier actief bij betrokken om de beleving voor kinderen voorafgaand aan en tijdens de Expo optimaal te maken. Het Floriade-lesprogramma, dat in het voorjaar is gelanceerd en nu al in de klas wordt gebruikt, is getoetst door de ambassadeursscholen. Ook helpen de scholen met het uittesten van de Floriade Kids Expedities.

Nieuwe leslijn

Inmiddels is er een tweede leslijn live gegaan. 'Feeding the City’  is de nieuwe leslijn ontwikkeld door Stad & Natuur samen met Floriade Expo 2022 en uitgeverij Young & Connected (bekend van ‘Kidsweek in de Klas’). Met deze leuke leslijn leren basisschoolleerlingen alles over gezonde voeding, hoe bijzonder en innovatief de Nederlandse tuinbouwsector is en het belang van de bij voor voedselvoorzieningen in en rondom de stad.

 

De tweede en ook de eerste leslijn van Floriade Expo 2022 zijn voor alle basisscholen gratis te downloaden via deze link.