Like Stad & Natuur Almere

Nieuws

Staycation met Stad & Natuur

24 april 2020

Veel leerkrachten, ouders en kinderen hebben er smachtend naar uit gekeken! De meeste scholen hebben komende week hun meivakantie en de basisschoolkinderen gaan vanaf 11 mei weer naar school. Omdat we in de meivakantie helaas ook nog niet op pad mogen heeft Stad & Natuur tips voor een zogenaamde staycation, allerlei leuke activiteiten in en om je huis zodat je je niet hoeft te vervelen!

Op safari in je eigen achtertuin
Ga bijvoorbeeld op safari in je eigen achtertuin, daarvoor staan op de website allerlei tips. Heb je bijvoorbeeld al eens schutkleuren verstoppertje gespeeld? Of heb je wel eens bingo met buiten beestjes gedaan? Zoek naar dingen met verschillende kleuren in de tuin of vergelijk eens hele kleine dingen met hele grote dingen! Op onze site vind je allemaal zoek- en bingokaarten en tips om je thuis te vermaken! Bekijk voor alle kaarten, filmpjes en ideeën onze site.

Upcycle je klerenkast
Misschien heb je het gemist afgelopen week, of was je nog te druk met je huiswerk? Of was jouw kledingkast nog niet opgeruimd? Veel mensen ruimen nu hun huis en kasten op en dat betekent dat je van allerlei spullen terugvindt! En misschien kom je dan wel kleren tegen die je niet meer past of die al een beetje oud geworden zijn. Niet wegdoen! Met behulp van de online workshops vanuit het Upcycle Centrum tover jij je oude kleren om tot een nieuwe outfit. Je leert bijvoorbeeld hoe je je eigen t-shirt kunt bestempelen of hoe je van een oud t-shirt een haarband kunt maken! Je maakt zelf 5 kledingstukken met behulp van de filmpjes op de website.

Maak een zaadbom!
Hou je wel van een beetje kliederen? Wil je groene vingers kweken? Maak dan een zaadbom, bijen en insecten zullen je dankbaar zijn. Dat doe je als volgt:
1. Meng 1 eetlepel klei met 3 eetlepels (gezeefde) potgrond. Voeg een handje bloemen- en kruidenzaadjes toe en meng alles door elkaar.
2. Voeg met een plantenspuit een beetje water toe en kneed alles lekker tot alles goed met elkaar gemengd is.
3. Is je mengsel precies goed (niet te nat en niet te droog)? Maak dan balletjes van ongeveer 2 – 3 cm.
4. Doe de balletjes in bijvoorbeeld een eierdoos en laat je zaadbommen nog 3 dagen drogen! En dan zaaien maar!

Op www.stadennatuur.nl vind je de diverse filmpjes en (bingo)kaarten terug voor een succesvolle staycation in Almere!