Stad & Natuur nieuws

Upcyclecentrum tijdens het Steigerfestival

26 september 2022

Het Upcyclecentrum is de plek in Almere Haven waar je kan zien hoe we dat samen doen: op het recyclingperron, met de inwoners, met de ondernemers en in het belevingscentrum. Zo ook tijdens het Steigerfestival op zaterdag 8 oktober.

Open atelier Studio Heinepein
Henk Toetenel van Studio Heinepein is gefascineerd door materialen en zet die om in circulaire kunsten en vakmanschap. Dat doet hij in de vorm van meubels, ruimtelijke objecten, en schilderijen. Daarnaast probeert hij mensen bewust te maken van de huidige wegwerpeconomie. Je kunt immers nog prachtige dingen maken van materialen die anders verbrand of versnipperd zouden worden. Daarom zet hij van 10-18 uur zijn atelier open.

Workshop sieraden maken van Goudsmit Isolde de Ridder
Goudsmid Isolde de Ridder-Le Creurer maakt hoogwaardige circulaire sieraden. Hiervoor maakt ze voornamelijk gebruik maken van klein metaal en elektronica. Isolde geeft om 14 uur een workshop sieraden maken in het Upcyclecentrum.

GigaGieter geeft water
CitySenses is van 11-13 uur in de belevingsruimte aanwezig. Hier werk je mee aan het maken van de ‘waterstralen’ voor de GigaGieter, die pronkt achter het Upcyclecentrum. Daarnaast geven zij meer achtergrondinformatie over de GigaGieter, circulaire kunst en het educatief programma! De ontwerper van het kunstwerk is Irma van Zijl.

Laat je verbazen in het Upcyclecentrum
Om 15 uur kun je bij het Upcyclecentrum een unieke rondleiding volgen. We starten in de belevingsruimte waar Upcycling je om de oren vliegt. Daarna krijg je een rondleiding over het perron en door de catacomben van het Upcyclecentrum. Let op: er zijn maximaal 20 plekken beschikbaar. Kom dus op tijd.

Boks-je-boom
Van 11-17 uur gaan kinderen creatief aan de slag in het Upcyclecentrum met Boks-je-boom. Hierbij maak je van oude materialen een eigen ontworpen boompje. Een echt kunstwerk om trots op te zijn en mee naar huis te nemen.

Het Upcyclecentrum is een onderdeel van de gemeente Almere.

Check het hele programma van het Steigerfestival hier: https://groenengezond.almere.nl/initiatieven/steiger-festival-2022/programma