Like Stad & Natuur Almere

Nieuws

Voorjaarsvakantie bij Stad & Natuur

13 februari 2020

 

De kerstvakantie lijkt al weer heel lang geleden, maar gelukkig is het nu tijd voor de voorjaarsvakantie! Het lijkt buiten meer herfst dan voorjaar, maar in de natuur kun je de eerste tekenen van de lente tegenkomen. Heb jij de lente al in je bol? En heb je deze vakantie al vol ge-plant? Of ben je nog ideeën aan het broeden? Lees dan verder!

Speurtocht Varken Vinny Verkent: Doe een speurtocht! Op de kinderboerderijen van Stad & Natuur kun je samen met Varken Vinny de boerderij en de dieren verkennen. Loop op eigen gelegenheid de route met de varkenspaaltjes en voer onderweg een aantal opdrachten uit! Je kunt de speurtocht van Vinny zowel online op de website van Stad & Natuur als bij de kinderboerderijen kopen voor €1,00. Ik wil een online speurtocht!

Kinderboerderij Den Uylpark

Kinderboerderij de Beestenbende

Speurtocht de Wolf in Schaapskleren: Of kom op je baggerschoenen in het Vroege Vogelbos speuren! Er is daar een wolf in schaapskleren gesignaleerd en nu zijn de schapen in gevaar! Door opdrachten uit te voeren en vragen goed te beantwoorden kun je de code kraken en de schapen redden van Doortje de wolf. Lukt dat en kraak je de code? Dan ontvang je een leuk kadootje. De speurtocht is tijdens openingstijden bij het Eksternest te koop en ook altijd te downloaden via de site. Ik wil een online speurtocht!

Schapenpraatjes in het Vroege Vogelbos: Na (of voor) de speurtocht kun je ook langsgaan bij de schaapskooi! In de schaapskooi van het Vroege Vogelbos zijn inmiddels de eerste lammetjes geboren, maar er komen er nog meer. Bekijk ze via het panoramaraam aan de voorkant van de kooi en kom luisteren naar Schapenpraatjes! Op zondagen en dinsdagen kun je tussen 15:45 en 16:15 gratis komen luisteren naar verhalen over onze verschillende schapenrassen en hun lammetjes! Check voor de precieze data en tijdstippen de agenda van het Vroege Vogelbos op onze website.

Speuren naar Sporen in de Oostvaardersplassen: Het is winter, de natuur lijkt zich te verstoppen, maar als je goed kijkt, kom je heus wel sporen tegen. De “weggetjes” van het edelhert, de pootafdrukken van een vogel of de poep van de vos. Natuurlijk zijn er ook knaag- en vraatsporen en sommige dieren laten een heel duidelijke geur achter. Ga bij deze excursie op pad met kinderverrekijker en loepje en bekijk de natuur vanuit een andere hoek. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee en leert je te speuren. Leuk voor het hele gezin. Na afloop maak je een eigen fluitje van vlierhout. De allerkleinsten kunnen hun eigen vlierenfluitje beschilderen! Meer info

Vakantie in het Klokhuis: Het Klokhuis is omdat het vakantie is éxtra geopend op woensdagmiddag 19 februari! Je kunt dan tussen 13:00 en 16:00 langskomen voor een creatieve knutsel met ijzerdraad. Dat klinkt heel technisch en misschien ook een beetje saai, maar wist je dat het super buigzaam is? Daarom kun je er allerlei leuke vormen mee maken en dat gaan we woensdagmiddag met elkaar doen! Het doel van deze middag is een mannetje van ijzerdraad, met alles erop en er aan. Draai en knip en creëer uit ijzerdraad een hoofd, twee armen en twee benen. Check de site

En op 23 februari kun je ook iets unieks komen doen in het Klokhuis, dan kun je met elektriciteit komen werken! Buurtbewoner Eric komt samen met jullie elektronische zaken bouwen. Met behulp van bouwtekeningen kun je printplaatjes bij elkaar solderen en zo iets knutselen wat licht geeft, knippert, reageert op je stem of grappige geluidjes kan produceren. Als je alles goed hebt uitgevoerd, dan heb je aan het einde van de middag iets gemaakt wat werkt en waar je trots op kunt zijn! Deze activiteit is minder geschikt voor de hele kleintjes, want een soldeerbout wordt heet en is best gevaarlijk. De knutselmiddag is gratis, duurt van 13:00 tot 16:00 en na afloop mag je je projectje (zonder batterij) mee naar huis nemen. Meer info!

Workshop op de Kemphaan: Verder kun je op Stadslandgoed de Kemphaan langskomen voor een speciale vakantieactiviteit. Op de Kemphaan kun je op donderdag 20 februari aan de slag met bloemen. Tussen 12:00 en 16:00 ben je van harte welkom om aan de slag te gaan met een echte voorjaarsactiviteit. Want wat past er beter bij het voorjaar dan bloemen? Meer info!

Maar je kunt ook gewoon lekker naar buiten gaan, want ook al voelt het nog niet echt als voorjaar de eerste tekenen van de lente zijn gespot! Naast de pasgeboren lammetjes, zitten veel bomen alweer vol met knoppen en bloeit er hier en daar ook wat. Trek goede schoenen aan en speur op Stadslandgoed de Kemphaan naar de aankomende lente. Zie jij sneeuwklokjes, knoppen of fluitende merels?

Kornoelje