Businessplan Warmoezerij gereed

Stichting Stad & Natuur Almere  heeft een presentatie gegeven over het businessplan voor de Warmoezerij aan het college van burgemeester en wethouders. De Warmoezerij staat ingepland in het noordelijk deel van het Meridiaanpark in Almere Buiten en is een combinatie van stadslandbouw, horeca, kinderopvang, detailhandel en zorg . Het college heeft het plan enthousiast ontvangen. De Stichting kan nu verder gaan met de voorbereiding van de realisatie.

In de presentatie is de ontwikkeling van dit project toegelicht. De financiële doorrekening laat zien dat dit project haalbaar is zonder gemeentelijke subsidie en ongeveer 14 arbeidsplaatsen oplevert. Stad & Natuur heeft ook een aantal investeerders gevonden, die grote interesse in deze ontwikkeling hebben. Een aantal ondernemers heeft meegedacht over deze haalbaarheidstudie en S&N heeft samen met de Heidemij en Arcadis het plan vormgegeven. Nu  het project haalbaar is gebleken,wordt de volgende stap de daadwerkelijke ontwikkeling van de Warmoezerij. Stad&Natuur gaat met de voorbereidende werkzaamheden aan de slag. Samen met investeerders en ondernemers zal het plan verder worden uitgewerkt in een bouwplan. Verwacht wordt dat in de loop van 2012 activiteiten van de Warmoezerij zichtbaar zullen worden.

De Warmoezerij wordt een eigentijdse biologische tuinderij in combinatie met voorzieningen voor zorg, kinderopvang en horeca midden in de stedelijke (woon)omgeving van Almere Buiten. De tuinderij bestaat uit 3 hectare tuinbouw, 6 hectare boomgaard in het park en weidegrond en een beperkte hoeveelheid (klein)vee. De kern van de Warmoezerij bestaat uit het bewerken van het land en de oogst en verkoop van fruit, groenten en pootgoed. Het centraal gelegen erf is het hart van de duurzame bedrijvigheid. Er is volop participatie door omwonenden en andere doelgroepen. De Warmoezerij is gelegen in een aantrekkelijk groen landschap en maakt dit landschap nog diverser en aantrekkelijker.